-Leif- Mer friskvård och lönepolitik för Skövdes personal!

1kommentarer

Måndagen har gått i ett rasande tempo, försvarsfrågor, bostadsfrågor, uranbrytning, jurymöte för jämställdhetspriset, möte med hyresgästföreningen, telemöten och presskonferens är något av det som stått på agendan under dagen.
Dagens presskonferens ägnades åt två stycken positiva personalnyheter. Skövde väljer att fortsätta satsningarna på friskvård för vår personal i kommunen. Förutom att samtliga förvaltningar erbjuder friskvård till de anställda och att kommunen har ett gym öppet för alla anställda i stadshuset så adderas från och med årskiftet ytterligare en kommungemensam friskvårdssatsning till dessa. Erbjudande om gratis motionssim för alla månadsavlönade på Arena Skövde. Prislappen är beräknad till 250.000 kronor per år.
 
 
Den andra personalpolitiska satsningen är en utjämning av lönerna för kommunens kockar och kokerskor. I en befattningsvärdering redan 2010 så pekades det på osakliga löneskillnader mellan de tre förvaltningarna som har hand om måltidsverksamheten. Trots att personalutskottet pekat på problemet tidigare så har väldigt lite skett för att utjämna skillnaden. Det är min absoluta uppfattning att man ska inte kunna göra lönekarriär med samma befattning genom att bara byta förvaltning i kommunen.
Nu kommer de tre förvaltningarnas måltidsverksamhet att slås samman och bli en gemensam organisation och därmed uppstår situationen att den osakliga löneskillnaden (1500 kronor/månad i medianlön) finns i en förvaltning. Dagens besked till de kokerskor och kockar som halkat efter är en välkommen julklapp. Personalutskottets satsning på 485.000 kronor under 2014 innebär att 1000 kronor av skillnaden kan utjämnas från och med 2014 års lönerevision.
Att det finns osakliga löneskillnader trots att Skövde kommun sedan länge arbetat med befattningsbeskrivningar och årligen återkommande lönekartläggningar samt centrala lönepolitiska prioriteringar är oacceptabelt. Här måste de politiska nämnderna och förvaltningarna ta ett betydligt större ansvar än de hittills visat. Lönesättning är politik, jag vill se en aktiv och medveten lönepolitik i fortsättningen.
 
/Leif
  
Arena Skövde, Friskvård, Kock, Lönekarriär, Motionssim, Personalpolitik, Skövde, kokerska,

1 kommentarer

Marie ekman

09 Dec 2013 22:57

Det är väldigt goda nyheter du har i bloggen idag!
Friskvård, Rättvisa löner, jämställdhet ...😃
Det tackar vi och bugar för....men det finns mer att göra framöver.
( Bra jobbat.)
🌹
Marie

Svar: Alltid trevligt när oppositionen ger beröm, det är en styrka i Skövde att vi är överens mellan majoritet och opposition i personalpolitiska frågor. Jag hoppas att vi kan fortsätta att vara det, för det finns som du skriver mer att göra framöver./Leif
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej