-Leif- Vad gör en kommun attraktiv?

0kommentarer

Alla kommuner i landet har någon form av tillväxt ambitioner. Verkligheten är dock en annan, räknar man bort kommunerna i storstadsområdena så är det bara ett mindre antal av Sveriges 290 kommuner som har en befolkningstillväxt över tid. Av Skaraborgs femton kommuner är det tre: Skövde, Lidköping och Falköping som ökat kontinuerligt.
 
 
Vad är det då som gör en kommun så attraktiv att man väljer att flytta dit? Det finns en rad olika orsaker och det har gjorts många rapporter, studier m.m. på området.
Jobb, bostäder och goda kommunikationer är mycket viktigt, en aktiv kulturpolitik driver tillväxt det är allmänt känt. När jag möter framförallt yngre kommuninvånare så är en hög svansföring i miljöpolitiken något som man ofta lyfter fram.
I dag så har det i nyheterna rapporterats om ett växande missnöje med att antalet vuxna per antal barn i Förskolan börjar nå kritiska gränser i många av landets kommuner. Barnen är det viktigaste vi har, självklart spelar det roll att man har en förskola som ger trygghet. I framtiden är jag övertygad om att kvalitén i Barnomsorg/Förskola och Grundskola kommer att bli allt viktigare för att en kommun ska vara attraktiv.
Just nu pågår budgetarbetet för fullt. När Centerpartiet har diskuterat våra prioriteringar väljer vi att driva de frågorna som vi tror gör Skövde till en än mer attraktiv kommun.
 
/Leif
 
 
 
 
Centerpartiet, Skövde, Tillväxt, Vision Skövde 2025, attraktion,

Kommentera

Publiceras ej