-Leif- Flera C framgångar i vårbudgeten

0kommentarer

Idag presenterade regeringen vårbudgeten, eller den lilla budgeten som man kan kalla den. Större reformer och större ekonomiska förslag brukar som alltid komma i den stora och viktiga höstbudgeten.
Den djupa och pågående internationella finanskrisen i framförallt Europa ger återverkningar i den svenska ekonomin och regeringens bedömning är att det kommer dröja ännu något år innan tillväxtkurvorna stiger till mer långsiktigt normala nivåer och arbetslösheten minskar.
Budgeten innehåller flera viktiga satsningar och besked som Centerpartiet har jobbat hårt med i regeringen inom framförallt de områden som stärker företagandet, arbetsmarknaden och miljön:
  • I vårpropositionen 2013 konstateras att förslaget om månadsuppgifter kräver ytterligare analys och frågan kommer att beredas vidare i regeringskansliet. Det är bra att regeringen lyssnat till Centerpartiets invändingar som också delas av Företagarna. Klicka här för att läsa mer
  • Förslag om att förenkla uthyrning av verksamhetslokaler remitteras. Förslaget är ett led i Centerpartiets förenklingsarbete för företagare. Klicka här för att läsa mer
  • Regeringen vill att fler företag ska ha tillgång till riskkapital för att kunna utveckla, växa och investera. Klicka här för att läsa mer
  • I tidigare inlägg på bloggen har jag skrivit om att Centerpartiet fick igenom en förlängning av sänkt förmånsvärde för miljöfordon i första hand till och med 2016. 

I vårpropositionen 2013 presenteras dessutom ytterligare åtgärder inom utbildning, praktik, infrastruktur och regional utveckling. Satsningar som Centerledaren Annie Lööf kommenterade så här: -Vi har tuffa utmaningar med den ekonomiska krisen i omvärlden. Det är oerhört viktigt att vi gör allt vi kan för att mota arbetslösheten. Därför är jag väldigt glad över att kan satsa extra pengar i de regioner som har det tuffast, att vi kan satsa på yrkesutbildning som leder till jobb och att vi redan i år kan öka tempot på att rusta järnvägen. Det är satsningar som kommer i hela landet och det är avgörande för att Sverige ska hålla ihop.

Vill du läsa mer om vårbudgeten så kan du klicka här

(Du som väntar på att Titti kommer rapportera från våra franska upplevelser i Göteborg, så kan jag hälsa att det kommer, många bilder lär det bli! ) 

/Leif

 

 

 

 

 

 

 

 
Annie Lööf, Månadsuppgifter, Riskkapital, Vårbudgeten, Vårpropositionen,

Kommentera

Publiceras ej