-Leif- En vecka med många positiva nyheter

1kommentarer

Veckan som gått har innehållit många positiva nyheter i Skövde. Här kommer några av dom i koncentrat:

Många fler vill studera på Högskolan i Skövde

Antalet förstahandssökande till Högskolan i Skövdes programutbildningar har ökat med över 36 procent. Det är den största procentuella ökningen i landet.

Tidigare i veckan stod det klart att Högskolan i Skövde tillhör en av vinnarna i regeringens vårbudget:

Högskolan i Skövde får 2,8 miljoner kronor i tillskott ur regeringens vårbudget. Pengarna är öronmärkta för ingenjörs- och sjuksköterskeutbildningar. Högskolans rektor påpekar att det alltid är vanskligt att öronmärka pengar för specifika utbildningsområden. Det är nämligen inte säkert att studenterna vill gå på de utbildningar som politikerna vill att de ska.
Nu har antalet förstahandsansökningar gått upp på både ingenjörs- och vårdområdet. Då ökar chanserna att vi verkligen ska kunna leverera sjuksköterskor och ingenjörer för de extra pengarna, säger rektor Sigbritt Karlsson i ett pressmeddelande.

Skövde bland toppkommunerna

Skövde är Västra Götalands bästa friluftskommun, och hamnar på sjunde plats av landets 290 kommuner. Det framgår av kommunundersökningen om arbetet med det lokala friluftslivet som presenterades på Tankesmedjan för friluftsliv i Stockholm i veckan. 

Fler bostäder på gång

På fredagen blev det känt att yttelrigare bostäder planeras i Skövde. Fastighetsägaren Arne Lorentzon har presenterat ett förslag om att bygga bostäder mellan Vadsbovägen och norra delen av Vasagatan, nära Hallenbergsrondellen. "Jag hoppas att man kan bygga bostäder där", säger fastighetsägaren Arne Lorentzon. Ett förslag vi centerpartister gillar starkt!

 Rekordökning av huspriserna i Skövde

I veckan kom uppgifter om småhusprisutvecklingen för första kvartalet. Bland de 45 kommunerna över 50.000 invånare ligger Skövde på delad 10:e plats med en uppgång på hela 6 procent årets första tre månader mot december 2012. Detta är viktig signal, som förbättrar chanserna till ökat småhusbyggande i kommunen.  

Skövde fortsätter att expandera inom handel

Jula planerar att bygga ett nytt varuhus på Stallsiken i Skövde. Planer finns även på etablering av dagligvaror i anslutning till varuhuset.

– Vi tror stenhårt på handelsområdet Stallsiken Östra. Här finns ett tydligt och bra läge för fortsatt utveckling av Skövde som handelsstad, säger Karl-Johan Blank, Julas delägare och koncernchef till Skövde Nyheter.

Positiva nyheter säljer troligen inte några extra lösnummer för pressen, men medge att goda nyheter också är väl värda att lyfta fram :) 

/Leif

Friluftskommun, Högskolan i Skövde, Jula, Skövde, Småhuspriser, Stallsiken,

1 kommentarer

Eilert

21 Apr 2013 11:41

Trevliga nyheter.

Ta nu inte Skövdebostäders vinster till andra verksamheter. Ge dem iställer order om att bygga flera studentbostäder.

Svar: HejNej vi kommer inte att ta Skövdebostäders vinster. Däremot så ska vi se till att så mycket som möjligt av Skövdebostäders pengar stannar kvar i Skövde och inte hamnar hos Anders Borg genom onödiga skatter. Jag vill också se fler studentbostäder och mer bostadsbyggande av Skövdebostäder och andra bostadsbolag.
~Titti & Leif -

Kommentera

Publiceras ej