-Leif- 20-årsjubileum med Skövde Muslimska Kulturförening

0kommentarer

På lördagen så firade Bosniakiska Islamiska Samfundet, Skövde Muslimska Kulturförening 20 år i Skövde Kulturhus. Det bjöds på ett fullspäckat program som inleddes med lunch och följdes av ett innehållsrikt program som pågick fram till kvällen. Stadsteatern var nästan fylld av många som ville deltaga i firaandet.
Programmet inleddes med bön och sång. Hedergäst var imamen från Sarajevo.
 
En film på 20 minuter visades som speglade föreningens 20 år, Den startade med grymma krigsscener från kriget i Bosnien i början av 1990-talet. Det är viktigt att vi aldrig glömmer det fasansfulla mänskliga lidande och tragedier som varje krig innebär.
 
Först ut att uppvakta föreningen var Skövde kommun, där kommunfullmäktiges ordförande Conny Brännberg (Kd) talade. Sedan överlämnade jag som kommunalråd tillsammans med oppositionsrådet Marie Ekman (S) och Conny en present för kommunen. Conny pratade bland annat om hur mångfalden berikar vårt samhälle och vikten av möten för att förstå varandra.
Skara Stifts nya biskop Åke Bonnier var en av flera talare från svenska kyrkan. Han i likhet med alla andra talare lyfte fram vikten av möten, gemenskap och att det är det som bygger en gemensam framtid och skapar samförstånd. Biskop Åke Bonnier liksom flera av de andra talarna hoppades att Islamiska föreningens arbete för att bygga en egen moské en dag ska bli en realitet i Skövde. 
Skövde imamen Smajo Sahat hyllades av föreningens medlemmar.
 
Under mina år som politiker i Skövde har jag vid ett antal tillfällen besökt den muslimska kulturföreningens lokal i Södra Ryd och träffat företrädare för föreningen. Jag kan bara understryka vad de många talarna lyfte under lördagens firande, mångfald är en styrka, tillsammans bygger vi framtidens Skövde och Sverige och Världen.
 
/Leif
 
 
 
 
Bosniakiska Islamiska Samfundet, Conny Brännberg, Marie Ekman, Skövde Muslimska Kulturförening, Smajo Sahat, Åke Bonnier,

Kommentera

Publiceras ej