-Leif- Många synpunkter kom fram under Friksvårdens dag.

0kommentarer

I vackert höstväder så arrangerades idag Friskvårdens dag på Billingens Friluftsområde i Skövde. Den fina höstdagen lockade många besökare. Centerpartiet har varit en av de deltagande föreningarna sedan många år tillbaka. För oss har det alltid varit viktigt att möta våra väljare och boende i kommunen även under mellanvalsperioderna. Intresset för att komma fram och diskutera med oss var mycket stort. 322 personer valde att tycka till om prioriteringarna för den växande gruppen äldre.

En mycket stor majoritet röstade för alternativ 2, vår fråga gav upphov till många och långa diskussioner och helt plötsligt fick alla pröva på att vara politiker för en stund. Se hur röstningen utföll nedan:

Hur ska Skövde kommun prioritera resurserna i framtiden för den växande gruppen äldre?

alt 1: Möjliggöra för fler att bo kvar hemma med stöd och hjälp  27 procent (87 röster)

 alt 2: Bygga fler anpassade boenden för äldre, till exempel Trygghets- och Seniorboenden 

67 procent (216 röster)

 alt 3: Bygga fler särskilda boenden som är biståndsbedömda till exempel Ekedals äldrecenter

6 procent (19 röster)

 Utfallet gav oss centerpartistiska kommunpolitiker råg i ryggen att driva frågan vidare om att det behöver byggas fler Trygghetsboenden i Skövde. Något som vi i Centerpartiet drivit en sedan flera år.

 Vi hade också ett blädderblock uppe där man fick skriva frågor som man själv vill ändra på, frågorna kommer vi att gå igenom i centergruppen och se hur vi kan driva vidare. Här är några axplock:

-          Marknadsför den nya busslinjen till Billingen bättre

-          Fler lekplatser

-          Bygg ut slalombacken

-          Renovera Stöpenskolan

-          Mer tjejtoaletter

En av tipsfrågorna på banan var också placerad i Centerpartiets monter. Den gav också upphov till en massa diskussioner. Får jag säga det själv var alternativen riktigt bra formulerade. Klarar du frågan?

Under ledning av landsbygdsminister Eskil Erlandsson genomför regeringen en satsning för att stärka svensk livsmedelsproduktion. Vad heter den satsningen?

1) Matlandet Sverige

X) Sverigemat

2) Grönsakslandet Sverige

Under hela helgen så har Centerpartiet i Skövde varit ute och synts under olika arrangemang. Riktigt kul och jag har fått med mig så många kloka synpunkter som jag kommer gå vidare med.

/Leif

Eskil Erlandsson, Skövde kommun, Centerpartiet, Framtidens Äldreomsorg, Matlandet Sverige, Friskvårdens dag,

Kommentera

Publiceras ej