-Leif- Jakten på Annie Lööf ökar mobiliseringen i Centerpartiet

3kommentarer

När man är kaxigare än tidigare, tar rollen som Sveriges öppnaste parti och dessutom är Europas rikaste parti. Så utmanar man gamla strukturer. Har men sedan en ung kvinnlig  partiledare med ett unikt stort förtroende. Så är det uppenbart att det utmanar ännu mer.  Den senaste månadens/månadernas granskning av bland annat näringsdepartementets representation har varit bra och jag hoppas att alla departement  får samma granskning. Det som däremot störde medias plan var att Centerledaren och Näringsministern omedelbart har rättat till bristerna och tagit tag i problemen istället för att försvara dom.
Vissa medier fortsätter gräva och sprida negativa bilder av Centerpartiet och inte minst så försöker man undergräva Annie Lööfs förtroende som Centerledare.
Därför är frågan berättigad: Hade en manlig partiledare utsatts för motsvarande hårda granskning? Tyvärr tror jag att svaret är nej. I Sverige behandlas kvinnliga ledare annorlundare än manliga, detta har även tidigare partiledare som Mona Sahlin, Gudrun Schyman och Maud Olofsson vittnat om. I mitt uppdrag så möter jag många politiker och andra ledare som ofta säger att nu har vi kommit tillräckligt långt med jämställdheten. Det är så fel, för vi har knappt  påbörjat resan mot ett jämställt ledarskap. Sverige är inget föredöme på denna punkt!  
Hur påverkar då jakten på centerledaren Annie Lööf stämningen i partiet? Den gångna helgen så samlades distriktsledningarna i Västra Götaland till gemensam konferens i Kungälv.
 

De senaste månadernas hetsjakt på Centerledaren Annie Lööf kittar ihop partiet mer än på länge. Det finns en revanchlusta som är mycket stor, motgång föder framgång, det var den stämning som jag fångade allra mest som Centerpartiets ordförande i Västra Götaland under dagarna i Kungälv. Kungälvskonferensen var en uppstart för partiets arbete inför valet 2014. Under 24 timmar med avbrott för några få timmars sömn gick diskussionerna höga kring politik och  partiorganisation. 
 
         
 
Gruppdiskussionerna fortsatte till långt in på natten. Centerpartiet är på G, tack Aftonbladet för det!
/Leif
 
Centerpartiet i Västra Götaland, Annie Lööf, Aftonbladet, Mona Sahlin, Maud Olofsson, Gudrun Schyman, Kungälv, Centerpartiet,

3 kommentarer

Bo Grahn

18 Sep 2012 11:30

Ni får skylla er själva som valt en ung person utan erfarenhet och som låter entonigt. Hon inger inte icke-centerpartister nåt förtroende helt enkelt.

Harmonisk klang

18 Sep 2012 22:41

Hej Bo Grahn,

Det var en entonig kommentar.

Lars Frändberg

21 Sep 2012 13:08

Du har rätt om Annie! Hon utsätts för en sån ovederhäftig sågning senast av tre tanter i panelen i gomorron världen. Hur ska vi få unga begåvade framtidsinriktade ledare om de behandlas så. Sverige behöver Annie Lööf!
Lars

Kommentera

Publiceras ej