-Leif- I Skövde tillverkas det "vita guldet"

0kommentarer

På tisdagsmorgonen så träffades ett tjugofemtal företagare och några politiker på frukostmöte hos Arla i Skövde. Mejeriet har funnits sedan 1930-talet och är idag en spjutspets i den stora internationella bondeägda Arla-koncernen. Många Skövdebor vet förmodligen inte att all KESO som konsumeras i Sverige och även i  många andra länder i och utanför Europa kommer från mejeriet i Skövde.  Verksamheten sysselsätter cirka 90 personer och dagligen tas cirka 300.000 liter mjölk in i anläggningen som är specialiserad på bara KESO tillverkning. Arla i Skövde är ett av flera annonyma lokala företag som är världsledande på det man gör!
Bilden är från de senast installerade ysttankarna. Att mejeriet i Skövde lyckas vara så dominerande på KESO marknaden är för att man är oerhört effektiva och duktiga på det man gör.

 

 
 
Nästa gång du äter Keso tänk på Skövde och att KESO kommer från lokala mjölkbönder i Skövderegionen :)
 
/Leif
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej