-Leif- Den levande landsbygden i Skövde är ingen slump.

0kommentarer

Under fyra timmar och 14 mils bilåkande har jag visat upp Skövde kommuns landsbygd och ytterorter för vår nya kommundirektör. När hon tillträdde i april så erbjöd jag att göra en guidad rundtur för att  visa upp ytterområdena och var kommunal verksamhet  finns. Skövde kommun är en kommun med en i allra högsta grad levande landsbygd. Det är bland annat resultatet av en medveten politik som Centerpartiet har drivit i Skövde. Vår kommun är bland annat unik för att ingen landsbygdsskola har lagts ner sedan 60-talet i kommunen, istället har det satsats, barnomsorg och förskolor har byggts ut och mycket är på gång. Under vår rundresa som gick genom orterna Varola, Värsås, Igelstorp, Väring, Tidan, Stöpen, Timmersdala och Lerdala innan vi kom tillbaka till Skövde så har vi hunnit åka förbi 9 skolor, än fler förskolor, beslutade men ännu inte påbörjade trygghetsbostäder för äldre, två äldreboenden, biblioteksfilialer, men också service som Folktandvård och Vårdcentraler som är Västra Götalandsregionens ansvar.
Skövde kommun har en positiv inställning till byggnation på landsbygden, en linje som Centerpartiet alltid har drivit. Den positiva inställningen märks inte bara i översiktsplanerna, den syns också ute i verkligheten.
I Skövde kommun förenar vi det goda livet i staden med det goda livet på landsbygden. Variation och valfrihet när det gäller boende, närheten till naturen, en väl fungerande kollektivtrafik, ett rikt småföretagande, närhet till kommunal service är exempel på Centerpartiets inflytande i Skövde kommun. Det finns alltid delar som går att förbättra, det är det som gör politiken så spännande.
 
/Leif
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej