-Leif- Försvarskonferens 2013 i Skövde

0kommentarer

Idag på fredagsförmiddagen så hade Försvarsmaktsråd Skaraborg möte på Flygflottiljen F7 Såtenäs.Våra möten innehåller ett ömsesidigt utbyte mellan kommunerna och Försvarsmakten i Skaraborg och rapporter från de olika arbetsgrupperna som berör: Boende, Arbetsgivarfrågor, Marknadsföring samt Utbildning. Regementschefen för P4 Skövde, Fredrik Ståhlberg som också är ordförande i rådet meddelade på mötet att en femte arbetsgrupp är att vänta. Den ska fokusera på de viktiga veteranfrågorna, något som bland annat Skövde kommun har lyft behovet av att fördjupa sig i.
Samverkan mellan Försvarsmakten i Skaraborg och det omgivande samhället växer sig allt starkare. Glädjande är att allt fler ser fördelarna i samarbetet och att det bara finns vinnare på det, oavsett om det gäller Försvarsmakten, kommunerna eller näringslivet. De riktigt stora vinnarna på vår unika samverkan är de enskilda soldaterna och officerarna samt deras familjer.
                    
                       
      Arkivbild från när avsiktförklaringen undertecknades vid bildandet av Försvarsmaktsråd Skaraborg 
 
En av de stora diskussionsämnena på dagens möte var "Försvarskonferens 2013" 20-21 mars i Skövde som Försvarsmaktsrådet kommer bjuda in till, för att dela våra erfarenheter kring samverkan. Försvarskonferens 2013 vänder sig till alla Försvarsmaktens förband och ledande företrädare i alla Sveriges försvarskommuner. Frågan om militär och civil samverkan är på mångas dagordning och efter att riksdagen före sommaren beslutade att alla ska bygga motsvarande samverkan som Försvarsmaktsråd Skaraborg, har intresset ökat stort för vårt framgångsrika arbetssätt. Nästa års konferens är tänkt att bli en årligen återkommande konferens. Inbjudan kommer att gå ut inom kort.
 
/Leif
 
Försvarsmaktsråd Skaraborg, F7 Såtenäs, P4, Överste Fredrik Ståhlberg, Försvarskonferens 2013, Skövde kommun ,

Kommentera

Publiceras ej