-Leif- En händelserik vecka väntar!

0kommentarer

All Helgona helgen är över och den har bjudit på både avkoppling med nära och kära, höstarbete i trädgården och några kortare arbetspass i skogen med röjsåg.
Veckan som kommer är en rolig och händelserik vecka:
Måndag är fylld av möten och planering för kommande aktiviteter, men måndag är alltid måndag och allt kan hända som ändrar planeringen.
Tisdag  är lite av en examensdag. Trästad 2012 i sydväst har avslutningskonferens i Skövde under rubriken den "Hållbara staden". Över 70 personer är anmälda från olika delar av landet. Vid lunchtid så ska också första spadtaget tas för Frostaliden, Skövdes nya stora flerbostadsområde helt byggt med trästomme som kommer innehålla totalt 290 lägenheter. För mig själv så är detta riktigt roligt, eftersom jag arbetat och drivit på projektet från idé till verklighet. Men mitt intresse för storskaligt träbyggande började tidigare än så. Under mina år som LRF Ungdomens ordförande i Sverige (1995-1999) och under samma tid ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse så var jag med och drev på finansieringen av de första proffesurerna i storskaligt träbyggande efter att riksdagen åter hade beslutat att godkänna träbyggande i mer än två våningar. Jag glömmer aldrig hur Torbjörn Fälldin (då ledamot i LRFs styrelse) på sitt klassiska sätt hämtade argumenten från verkligheten när han pratade för träbyggandet och behovet av att öka kunskapen om det hos alla aktörer. Att Skövde i framtiden kommer att kunna stoltsera med ett klimatsmart byggande känns mycket bra särskilt när vi är en kommun som vill ligga i framkant på miljöområdet.
Den stora internationella händelsen är förstås presidentvalet i USA. Jag hoppas innerligen att Barack Obama får leda USA ytterligare fyra år.
Onsdag är som vanligt en dag med kommunstyrelsens arbetsutskott. På kvällen har Centerpartiet ett möte för nyfikna på politiken, en möjlighet för alla som vill att få komma och lära sig mer om hur det politiska arbetet fungerar.
Torsdag har jag samling av Överförmyndarna som ingår i "Överförmyndare i samverkan". Ett samarbete mellan 12 kommuner i Skaraborg och Sjuhärad som lett till att vi idag har en av eller kanske rent av den bästa överförmyndarverksamheten i landet. På mötet ska vi följa upp verksamheten under året och planera inför 2013. På kvällen träffas Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp.
Fredag större delen av dagen kommer ägnas åt möte med Försvarsmaktsråd Skaraborg denna gången på F7 Såtenäs. En av de nya punkter som ska diskuteras är Försvarskonferens 2013 som Försvarsmaktsrådet bjuder in till i Skövde mars nästa år. För första gången kommer en stor del av Sveriges försvarskommuner och merparten av förband i Försvarsmaktens att samlas under två dagar för att ta del av hur vi i Skaraborg bygger vår samverkan mellan det civila samhället och Försvarsmakten. Senare på fredagseftermiddagen har kollektivtrafikberedningen möte och ska bland annat diskutera kommunens underlag för nästa upphandling av kollektivtrafik. Dessutom är det min fredag som vigselförrättare. I morgon så får jag veta om det blir ett avbrott i kollektivtrafikberedningen för att vara med på en av de största ögonblicken i livet när två personer ingår äktenskap.
Lördag  då samlas ett stort antal centerföreträdare i Skövde för att vara med och diskutera verksamhetsplanering för Centerpartiet i Västsverige och det gemensamma DRO (decentraliserad riksorganisation) kontoret i Göteborg som servar hela Västsverige. Att Skövde är den naturliga samlingspunkten i Västsverige för Centerpartiet är jag såklart mycket nöjd med.
Söndag är det Fars dag och kalendern är fri från möten.
 
Ha en bra vecka
/Leif
LRF, Försvarsmaktsråd Skaraborg, Centerpartiet,, Trästad 2012, Frostaliden,,

Kommentera

Publiceras ej