-Leif- Attraktivitet ger Tillväxt!

0kommentarer

Idag vid lunchtid hade jag den äran att återinviga en del av Storgatan i Skövde centrum som fått en helt ny stenläggning. Under flera år så har Skövde kommun satsat 2 miljoner per år för att göra Skövdes gator i centrum mer tillgängliga och trevligare. Under en stor del av hösten har markbyggare/stenläggare arbetat med att göra om Storgatan. Idag bjöds till fest och butikerna firade med röda mattan att det nu var klart till allas belåtenhet. 
 
 
Jag passade också på att i mitt invigningtal berätta för de hundratalet lyssnande att Skövde kommun kommer storsatsa i centrum och att det under nästa år startar upp ett arbetet kring centrumförnyelse. Kommunen har avsatt 30 miljoner kronor i investeringsbudgeten med start 2014-2015. Det kommer framförallt att handla om förändring av Hertig Johans torg. Tillväxt och attraktivitet går hand i hand och centrum är själva själen i en stad.
En annan glädjande nyhet för Skövdeborna  var att konstnären Marianne Lindberg de Geers skulturgrupp "Piglets" placerats på Storgatan till stor glädje för alla idag, inte minst alla barn som villle klättra och sitta på dom :)
Trevlig helg
/Leif
Storgatan, Skövde, Marianne Lindberg de Geer,

Kommentera

Publiceras ej