-Leif- För sossar är skattehöjningar lösningen på allt!

0kommentarer

Idag, cirka en månad efter att vi styrande borgerliga i partier i Skövde kommun presenterat vår budget och strategiska plan för 2013-2015, kom så den Socialdemokratiska alternativa oppositionsbudgeten. Föga överaskande så innehöll den en skattehöjning, överraskningen var dock nivån, förslag om en rekordhöjning på 60 öre. Där desssutom en stor del av de nya skatteintäkterna ska läggas på hög och inte användas i verksamheten!!  
En höjning av kommunalskatten slår direkt mot de invånare med de lägsta inkomsterna, att med en lön på 20.000 kronor i månaden få ytterligare en skattehöjning med cirka 120 kronor i månaden eller nära 1500 på ett år är mycket för den med lägre inkomster där marginalerna är små eller obefintliga. Lägg därtill att den styrande S, Mp och V minoriteten i regionen också höjer skatten vilket gör att anställda i framförallt låglöneyrkena i kommunal sektor drabbas dubbelt om Socialdemokraterna skulle regera även i Skövde. Ett av de områden som man lyfter är kunskapssamhället, jag delar uppfattningen att det är viktigt att satsa på kunskap och lärande i hela utbildningsväsendet.

Jag är därför mycket glad som Centerpartist att den styrande majoriteten i Skövde tidigare idag tillsammans med näringslivet kunde presentera en satsning i miljonklassen för att förbättra samverkan mellan arbetsliv och skola. Detta var ett av de områden som Centerpartiet i regeringen drev på för att få in i den nya skollagen. Detta tillsammans med många andra viktiga satsningar som den styrande M,C,Fp och Kd majoriteten i SKövde föreslår i vår budget på utbildningsområdet leder till viktiga resursförstärkningar för det livslånga lärandet inte minst satsningen alliansstyret gör med nya resurser till vuxenutbildningen. 

Hur högt kan skattetrycket egentligen vara om Socialdemokraterna skulle få bestämma? Hur mycket skatt ska en lågavlönad vara tvungen att lägga? Den frågan är Socialdemokraterna skyldiga att ge väljarna besked om i god tid före valet 2014.

/Leif 

Kommentera

Publiceras ej