-Leif- Rekordstort intresse för Försvarsmaktsråd Skaraborg!

0kommentarer

Förvarsmaktsråd Skaraborgs seminarium väckte mycket stort intresse i eftermiddag. Lokalen var mer än fylld till sista plats när ÖB Sverker Göransson, Allan Widman Försvarsutskottet, Sigbritt Karlsson rektor på Högskolan i Skövde och jag själv diskuterade under rubriken: ” Stämmer kartan och verkligheten? ”

Debatten kom att handla om i första hand tre stycken olika frågeställningar:

Hur ska vi få fram bostäder till soldaterna? Jag lyfte nödvändigheten av att få garantier i form av blockförhyrningsavtal för att de byggintressenter vi har i Skövde ska våga sätta spaden i jorden.

Den andra frågan var om det civila meritvärdet efter karriären som soldat. Högskolan i Skövde har ett intressant samarbete med Skövde Garnison. Möjligheten att samtidigt kombinera studier och anställning somsoldat ställer nya krav och det är viktigt att se till varje individs egna behov.

Den tredje frågan kom att handla om samhällsreformen och nödvändigheten av att alla politikområden engagerar sig. I denna fråga har ÖB och jag vid flera tillfällen under senaste året tillsammans tryckt på och efterfrågat fler ministrar än försvarsministern i genomförandet av det nya personalförsörjningssystemet. Var finns övriga riksdagsutskott och departement?

 Klicka här så kan du återse webbsändningen från det intressanta seminariet!

 Titti kommer senare att publicera bilder på bloggen från eftermiddagen och annat i Almedalen.

 Hälsningar från ett soligt Visby där vi om några timmar ska lyssna till Miljöpartiets Åsa Romson innan vi senare i kväll är inbjudna till MHS Carlskrona.

/Leif    

 

 

Kommentera

Publiceras ej