-Leif- När Sverige står still så......

0kommentarer

Just nu så står det mesta av offentliga Sverige stilla och det kommer dröja ytterligare två veckor innan det mesta återgår till det vanliga. Men det finns alltid undantag, vid regeringens sommarfikamöte idag så var centerstatsrådet  IT och Energiminister Anna-Karin Hatt flitig. Tre stycken beslut fattades av regeringen  på IT området. Klicka på länkarna så kan du läsa vad de innebär:
 

 

Regeringen har idag beslutat om en ny förordning som innebär att alla statliga myndigheter med mer än 50 anställda under 2013 ska beställa sina varor och tjänster elektroniskt. Nettobesparingen för de kommande nio åren beräknas bli 3,2 miljarder kronor.

 

Regeringen har idag fattat beslut om att utveckla en teknisk plattform för förmedling av öppna data. Syftet är att ge enkel och ändamålsenlig tillgång till öppna offentliga data och därmed underlätta så att entreprenörer kan förädla informationen till produkter och tjänster, och bidra till att öka transparensen i offentlig sektor.

 

Kloka och framsynta beslut som underlättar för vanliga människor, sparar skattekronor och underlättar för innovationer och entreprenörer. Med andra ord klassisk centerpolitik.

/Leif

 

Kommentera

Publiceras ej