-Leif- Ett steg framåt för bättre järnväg Stockholm-Göteborg

0kommentarer

Merparten av dagen har idag ägnats åt behovet av kapacitetshöjande åtgärder på järnvägsförbindelsen Stockholm-Göteborg (Västra Stambanan). Sedan snart 15 år tillbaka så har kommunerna efter Västra Stambanan i Västra Götaland ett organiserat samarbete, vilket denna mandatperioden leds av mig som kommunalråd i Skövde.
I dag har varit en historisk dag för idag har övriga kommuner och regioner efter Västra stambanan bjudits in till ett fördjupat samarbete för att förbättra kapaciteten för gods och persontrafik på den enda järnvägsförbindelsen mellan Stockholm och Göteborg. Även om det idag finns de som aktivt arbetar för en ny Götalandsbana på andra sidan Vättern så kommer ändå Västra Stambanan att vara den enda järnvägen mellan Sveriges två största städer åtminstone under de kommande 30 åren. Därför är alla aktörer efter järnvägen överens om att åtgärder måste till här och nu för att bygga bort flaskhalsarna som bromsar med kapacitet.
Dagens möte har mynnat ut i ett närmare samarbete mellan kommunerna, det välkomnar jag. När allt fler drar åt samma håll så ökar trycket att något måste göras åt problemen som vi upplever dagligen efter nyckelstråket för såväl Sveriges gods som persontrafik.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej