-Leif- En omodern människoyn hos KD

0kommentarer

Kristdemokraterna tvingar de övriga regeringspartierna att behålla kravet på tvångssterilisering i samband med könsbyte. Karin Lindell som lett en utredning på uppdrag av Socialstyrelsen  konstaterar i dagens Göteborgsposten "Det är ett omodernt synsätt. Det tillhör inte ett modernt samhälle att du tvångssteriliserar någon". Jag kan bara hålla med Karin Lindell.

Kristdemokraterna är ett parti som uppvisar en mycket konservativ hållning och omodern människosyn inte minst så fort det gäller kring olika HBTQ frågor. För mig som Centerpartist är alla människors lika värde och rättigheter grundläggande i alla sammanhang. Flera riksdagsledamöter i Centerpartiet har reagerat kraftigt mot att kravet på tvångssterlilisering ska vara kvar, Abir Al-Sahlani skrev på twitter "Det ger mig naziwibbar" och Fredrik Federley "Regeringen prövar verkligen riksdagens tålamod".

Det är bara att hoppas att övriga partier i regeringen tar sig en ordentlig funderare och är kloka nog att köra över KD i fråga om tvångssterilisering och enligt minister Erik Ullenhag så finns hopp om att frågan ännu inte är avgjord klicka här för att läsa mer.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej