-Leif- Spänstigt seminarium om yrket Soldat

0kommentarer

På fredagsförmiddagen pratade och deltog jag i en paneldiskussion under rubriken "Vision vs Verklighet - den nya personalförsörjningen". Det mycket välbesökta seminariet i Stockholm arrangerades tillsammans av Folk och Försvar och intresseorganisationen Svensk Soldat. Senare på fredagseftermiddagen genomförde intresseorganisationen Svensk Soldat sin första kongress.

Jag  pratade om och presenterade Försvarsmaktsråd Skaraborg. Som har till uppgift att stärka samverkan melllan det omgivande samhället och Försvarsmakten. Ett initiativ som jag var med och tog 2010 och som i den kommande riksdagspropositionen nu ska tjäna som norm för samverkan i hela landet. Den nya personalförsörjningen är en samhällsreform som kräver engagemang från hela det omgivande samhället för att lyckas. Försvarsmakten, politiker och övriga Sverige sneglar nu på Skövde och Skaraborg hur vi valt att arbeta för att få framgång.

                  
I den första paneldiskussionen deltog: Sara Algstrand Soldat P4 Skövde, Leif Walterum Försvarsmaktsråd Skaraborg, Anders Edwards kanslichef SACO


                  
Vi följdes av en panel bestående av politiker från Försvarsutskottet, från vänster: Peter Rådberg (MP), Anna-Lena Sörenson (S), Annicka Engblom (M).

Jag  passade också  på att inbjuda till ännu ett Almedalsseminarium arrangerat av Försvarsmaktsråd Skaraborg, den 2 juli klockan 13.00. Klara paneldeltagare så här långt är: ÖB Sverker Göransson, Försvarsutskottets ordförande Peter Hultquist (S) och jag själv. Almedalsseminariet kommer knyta an till temat yrket Soldat.

Seminariet "Vision vs Verklighet - den nya personalförsörjningen" websändes och kan ses i efterhand på Folk och Försvars hemsida. Klicka här.

Ha en skön lördag
/Leif



Kommentera

Publiceras ej