-Leif- Beröm till C-ministrar på frukostmöte

0kommentarer

Tisdagsmorgonen inleddes med en företagarfrukost i stadshuset. Ett drygt 40-tal företagare hade mött upp för att få information om och möjlighet att ställa frågor till tjänstemän och ansvariga politiker. Kommunalförbundet Miljösamverkan Östra Skaraborg inledde med att översiktligt gå igenom den förenklade livsmedelskontrollen. Något som kallades Eskils återkommande prat om regelförenkling :) Då åsyftades förstås Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) arbete med att minska regelkrånglet för företagen något som centerminstrarna i regeringen prioriterat högt. Det tar tid att ändra attityder och regler det vet alla som försökt. I dag så fick vi ett levande bevis på att det går och att regelverket blivit mer flexibelt och utgår mer från varje enskild företagares situation. En framgång för oss Centerpartister som vill att det ska bli enklare att driva företag i Sverige.

Beröm nummer två kom till Näringsministern och Centerledaren Annie Lööf som i förra veckan på stora Tillväxtdagen lanserade Attraktionskraft Sverige. Klicka här för att läsa mer. När Annie Lööf talar om Attraktionskraft Sverige känns det som en kopia av Skövdes Visions- och Varumärkesarbete, sa en av de närvarande på företagarfrukosten.

Förändring tar tid, attityder tar ännu längre tid att ändra. Mycket av det arbete som Centerministrarna har i sina portföljer handlar i lika hög grad om att ändra attityder som att ändra lagstiftning. Efter snart 6 år vid makten så börjar det bli allt tydligare att det värderingsskifte som Centerpartiet inledde med Alliansregeringen börjar ge resultat. C-ministrarnas arbete för att det ska vara enklare och roligare att driva företag är   på väg i rätt riktning.

På frukostmötet gavs också en presentation om den stora satsning som Skövde kommun inleder redan i år med att bygga ut bredband till alla, med ambitionen att alla hushåll 2025 ska ha minst 100 mb.  Under fem år sätter kommunen av 2 miljoner kronor årligen för att bygga ut stamnätet en fråga som vi i Centerpartister i kommunen varit pådrivande i. Detta underlättas av att IT- och Energiministern Anna-Karin Hatt (C) stöttar och driver på utbyggnaden av de digitala motorvägarna i Sverige. En förutsättning för att Hela Sverige Ska Leva!

Tre tydliga och goda exempel på hur Centerpolitiken gör skillnad i Sverige och i Skövde!

/Leif

Kommentera

Publiceras ej