-Leif- En vecka som kommer gå till historien!

3kommentarer

Vecka 38 kommer bli en intressant och spännande vecka, först väntar tre intensiva dagar i Skövdepolitiken och så avslutas den med partistämma i Åre. Där Annie Lööf kommer efterträda Maud Olofsson och därmed bli Centerpartiets tredje kvinnliga partiledare.
Veckan som kommer ser ut som följer:
Måndag 19 sept
Förmiddagen ska ägnas åt hur Skövde kommun i framtiden ska organisera det internationella arbetet, ett område där det finns mycket utvecklingspotential. Inte minst hur Skövde bättre ska ta del i olika EU-program som kan bidra till att stödja utvecklingen av Skövderegionen.
Efter lunch har jag och tjänstemän ett möte med trafikverket där olika aktuella Skövdefrågor ska diskuteras.
Klockan 17 kommer Dagens Industri och gör en intervju med mig som ordförande i Västra Stambanegruppen angående behovet av åtgärder på Västra Stambanan för att öka kapaciteten av både ökad person- och godstrafik.
Tisdag 20 sept
Frukostmöte  på Hotell Billingen där Landsbygdsministern Eskil  Erlandsson kommer presentera regeringens höstbudget. En stor del av den övriga dagen kommer ägnas till intervjuer med ekonomichefskandiater.  På eftermiddagen ska jag möta en representant för ett av nätverken mot uranbrytning i Västgötabergen för avstämning och diskussion inför höstens fortsatta kamp mot  provborrning efter uran.
Onsdag 21 sept
På förmiddagen sammanträder kommunstyrelsens arbetsutskott. Onsdageftermiddagarna är normalt fyllda med beredningar så också denna onsdag. Om allt går som planerat kommer jag att ägna en del av eftermiddagen att med experthjälp värdera skadorna på vår skog som Titti och jag upptäckte förra helgen. 
På kvällen bär det i väg till Stockholm för att vara på plats i tid för torsdagens möte.
Torsdag 22 sept
Heldag styrelsemöte från 9.00-21.00 med styrelsen för SmåA, normalt håller styrelsen varje höst ett lunch till lunch möte, men med anledning av Centerpartiets partistämma har det ändrats till ett långt endagarsmöte. När mötet slutar i Stockholm bär det iväg direkt till Åre.
Fredag-Söndag 23-25 sept
Någon gång tidig fredagsmorgon anländer vi till Åre. Klockan 9.30 sker det historiska partiledarvalet. Senast det begav sig var 2001 då Maud Olofsson efterträdde Lennart Daleus. Sedan väntar tre intensiva och långa stämmodagar med politisk debatt och motionsbehandling. Lördagskvällen äger den sedvanliga partibanketten rum och är det något som Centerpartister är duktiga på så är det att ha roligt när vi möts :) 
Extra roligt för mig är att Titti också kommer finnas med i Åre :) 
När stämmoförhandlingarna slutar på söndagen så bär det i väg till Wången för att träffa min dotter som går på islandshästgymnasiet.

På bloggen kommer du med säkerhet kunna följa veckans olika händelser mer i detalj.

/Leif

3 kommentarer

Undrande

19 Sep 2011 06:51

Vad är det för uttryck ni skövdebor börjat med "Skövderegionen"?! Uppfattas som väldigt provocerande!

Leif Walterum

19 Sep 2011 09:03

Uttrycket Skövderegionen växte fram under framtagandet av Skövdes nya vision. När den togs fram så bjöds också grannkommunerna in för att vara delaktiga i processen. Det kändes naturligt efter att Skaraborgs kommunalförbund några år tidigare pekat ut Skövde som en viktig dragare för vår delregion/Skaraborg. Skaraborg som officiellt eget territorium upphörde vid samgåendet i Västra Götaland. Därför blir det också svårt att bygga ett begrepp som bara är känt lokalt. Därav har Skövderegionen vuxit fram som nytt begrepp och som jag upplever det önskat från många av grannkommunerna som trycker på att det som är bra för Skövde också är bra för hela delregionen. Jag har inte uppfattat att någon upplevt det som provocerande, tvärt om. /Leif

Barbro

20 Sep 2011 18:16

Jag ser också fram till Torsdag-Måndag i nästa vecka ?

Kommentera

Publiceras ej