-Leif- Centerframgångar i budgeten

0kommentarer

I går så stod det klart att restaurangmomsen kommer halveras. Ett krav som Centerpartiet drivit under flera år. Enligt restaurangernas branchorganisation bedömmer man att det kommer ge ca 3000 nya jobb som oftast går till unga människor.
Förutom sysselsättningseffekten minskar regelkrånglet för restaurangerna som slipper krånglet med redovisning av olika momssatser beroende på om du ätit i restaurangen eller tagit maten med dig.

I valrörelsen förra året så kom flera restaurangägare fram till valstugan och berömde att Centerpartiet drev frågan men de var tveksamma om vi skulle lyckas med att få igenom det i regeringen. Nu ser vi resultatet :) 

Årets budget har varit en framgång för Centerpartiet i många avseenden för någon vecka sedan kunde IT-ministern Anna-Karin Hatt presentera en stor satsning på bredbandutbyggnaden på landsbygden, i förra veckan kunde Landsbygdsministern presentera en 3-årig satsning som ska lyfta skogsnäringen i landet och i går kom det efterlängtade beskedet om sänkt restaurangmoms. Centerpartister har all anledning att vara mycket nöjda just nu!
/Leif 

Kommentera

Publiceras ej