-Leif- Arbetsgivarkonferens i Uppsala med ...

0kommentarer

20110907548 (MMS)

-Leif- Arbetsgivarkonferens i Uppsala med Sveriges Kommuner och Landsting. Under två dagar är vi två Skövdepolitiker som inspireras av och lyssnar till föreläsare och diskuterar arbetsgivarfrågor med andra politiker och tjänstemän från kommuner och landsting. Gårdagens program handlade om utmaningen med allt fler äldre i förhållande till antalet yrkesverksamma. Anders Ekholm analyschef på socialdepartementet presenterade regeringens framtidsprognos och hur förutsättningarna kommer förändras för den offentliga sektorn. 
En annan programpunkt tog upp vad innebär ökad konkurrens för medarbetare och chefer? Inte minst pekades det på vikten att se alla användare av den offentliga sektorns tjänster som kunder. Det går inte nog att understryka detta, här har offentlig sektor en resa att gå, för vem finns man till? Här har också offentlig sektor mycket att lära av andra tjänsteproducerande leverantörer/företag och här finns möjligheter att förbättra produktiviteten i leveransen av offentliga välfärdstjänster. Eva Ljung tandvårdsdirektör i Uppsala län gav många intressanta exempel hur folktandvården blev mer tillgänglig och mer resurseffektiv när man förde in kundfokus på sin verksamhet. Detta är två exempel på vad som diskuteras på arbetsgivarkonferensen. 
Den dagen när "kunden" får välja själv innehållet i till exempel service och tjänster på ett äldreboende. Barnomsorgen är anpassad efter en förändrad arbetsmarknad och folktandvården har öppet när "kunden" kan, på kvällar, helger och under semestermånaden har vi kommit långt. För mig är det självklart att vi ska komma dit, frågan är hur lång tid det kommer ta?
/Leif

Kommentera

Publiceras ej