-Leif- Vi vågar hylla den kommunala personalen!

0kommentarer

Så har då Skövde kommun gjort det igen! Under sju kvällar har 3200 kommunanställda umgåtts, haft trevligt och känt värdegemenskap mellan arbetsplatser och de olika förvaltningarna. 2008 arrangerade Skövde kommun det första eventet som blev mycket lyckat och uppskattat. Förväntningarna på årets event var därför mycket stora och av mail, sms och samtal efteråt så infriades de förväntningarna. 

Temat för kvällarna har varit Skövde visionen som säger: Att vi ska uppfattas som en välkomnande och växande region där människor trivs och mår bra.  Kraft, Mod och Glädje ska genomsyra kommunens varumärke och det har också varit det genomgående temat från scenunderhållningen de sju kvällarna.

18.00 Öppnades dörrarna och den röda mattan var utrullad, kommunens förvaltningschefer och undertecknad stod och hälsade på var och en innan det bjöds på lite snacks och alkoholfri cider.
18.50 Hälsade kommundirektören Håkan Ahlström tillsammans med mig som personalansvarigt kommunalråd välkomna och vi talade om att detta var Skövde kommuns sätt att tacka alla medarbetare för ett fantastiskt väl utfört arbete som får toppbetyg av kommuninvånarna.

Sedan startade scenprogrammet med Lasse Kroner som värd och konferancier. Här bjuds på bilder från kvällarna och vad som utspelade sig från scenen. Genom att klicka på de små bilderna blir de större.



Lasse tyckte inte han var bäst på att välkomna kommunens anställda till eventet
utan överlämnade till......


  
hans majestät konungen att hälsa välkommen som dessutom valde att kommentera
både än det ena och än det andra.......



Under kvällarna bjöds personalen förutom på förstklassig underhållning på mycket god mat. Till förrätt en råraka med kantarellstuvning och rårörda lingon, till varmrätt en ugnsbakad lax med färskost och sparrispotatis (det som serveringspersonalen lägger upp på bilden) till efterrätt en visionskaka med kaffe. Till maten bjöds på ett glas vin för den som så önskade.

              

En kavalkad av kända personer dök upp bland annat Göran Persson, Tommy Körberg och Cornelius Vreeswijk. Personen bakom heter Anders Mårtensson och han framförde också mycket goda imitationer av Zlatan, Henke Larsson, Johan Glans, Christer Petersson, Stefan och Krister, Loket, Lars Leijonborg, jag har säkert missat en del. När han gjorde Tommy Körberg gick ett stort jubel bland publiken. 

         

När Ted Gärdestad (alias Johans Eriksson) entrade scenen tog festen rejäl fart
och publiken sjöng med.......



Mjölbygruppen Almost Famous uppträdde vid två tillfällen varje kväll och avslutade programmet med en uppskattad show som ryckte med publiken.

         

Strax innan 23 var programmet slut och med glada miner gick våra gäster hem. En nyckel för att kommunsektorn ska vara en attraktiv arbetsgivare nu och i framtiden är att offentlig sektor på ett bättre sätt kan visa uppskattning för vår personal. Skövde kommuns personalevent är unikt för kommunsverige ungefär 80 procent av alla personal har deltagit på sin fritid. 

Som arbetsgivare har även Skövde gått före genom att idag kunna erbjuda alla anställda möjligheten att växla lön mot extra pensionsavsättning, vi erbjuder dessutom en möjlighet för alla fast anställda personalbil med bruttolöneavdrag. Skövde kommun har dessutom en unik satsning som heter tidig rehabilitering där vi erbjuder massörer, naprapater och dylikt för våra anställda för att förebygga problem och sjukskrivningar. Inom fler avtalsområden erbjuder vi nu en möjlighet att växla lön mot extra semester.

Som kommunalråd med personalpolitiskt ansvar kommer jag driva på för att Skövde kommun ska fortsätta den inslagna vägen och ladda med fler möjligheter och förmåner som stärker Skövde som en attraktiv arbetsgivare.

Trevlig helg /Leif

Kommentera

Publiceras ej