-Leif- Vecka 41 schema

0kommentarer

Som vanligt innebär söndagkvällen en del förberedelsearbete för veckans arbete. När måndagmorgonen kommer så brukar det bli full fart fram till fredagen och tiden till att förbereda och reflektera brukar vara knapp. I mitt fall så är helgen oftast den tid då jag får tid att tänka och fundera över diverse frågor som ligger på den framtida agendan. Veckan som kommer:

Måndag 10 oktober
Inleder morgonen med ett frukostmöte. På förmiddagen har vi som vanligt stabsmöte, tyvärr har mina måndagar denna höst varit uppbokade med mycket annat så jag ser framemot att inte vara dubbel- eller trippelbokad denna förmiddag.
På eftermiddagen har kommunstyrelsen sammanträde innan dess träffas de fyra Centerpartistera i KS för genomgång av listan och andra aktuella politiska frågor. Måndagar brukar också vara en dag då jag har diverse avstämningar med tjänstemän inom mina specifika ansvarsområden så också i morgon.

Tisdag 11 oktober
På förmiddagen samrådsmöte hos trafikverket i Mariestad om Karlsborgsbanans defintiva nedläggning. Ska bli intressant att se hur regionens representanter kommer agera. Det har varit oklart vad regionens politiska ledningen vill med järnvägen Skövde-Karlsborg som inte haft persontrafik på över 20 år. Om de kommer kräva att trafiken ska återupptas behövs det stora investeringar i banan som kommer tränga undan det mesta av väg och järnvägsinvsteringar som ligger med i infrastrukturplan för Skaraborg i övrigt. Skövde och Tibros politiska ledningar hoppas att mötet i Mariestad kommer ge ett tydligt besked att järnvägen kommer läggas ner. Det är om inte annat viktigt för kommunernas planering av nya bostäder och verksamheter.
På eftermiddagen har Alliansens politiska ledning i Skövde möte och på kvällen är det start för 2011 års personalevent som fördelar sig under sju kvällar kommande två veckorna.

Onsdag 12 oktober
Kommunstyrelsens arbetsutskott har ett kort morgonmöte. Förmiddagen har KSAU ett seminarie om kommunens finansiella mål. De senaste årens snabba svängningar i konjunkturen har visat sig ha stor påverkan på kommunernas ekonomi, för att undvika oplanerade häftiga inbromsningar i ekonomin så krävs en annan form av planering än den vi har idag. Samtidigt så finns balanskravet kvar på kommunerna, det vill säga om en kommun går minus så måste man vidta åtgärder för att snabbt hamna på rätt köl. Detta tycker jag är bra, på samma sätt att kommunerna inte längre som på 70 och 80-talen med periodiseringar på förhand kunde säga vad sista raden skulle sluta på. Varje mandatperiods politiker måste alltid ta ansvar för sina budgeterar, jag tror att kommunerna i högre utsträckning måste arbeta mer med prognososäkerheter i sina budgetar. De senaste årens utfall har visat att i en kommun av Skövdes storlek med ca 2,1 miljarder i skatter och intäkter så är det inte ovanligt att det slår 50-60 miljoner mellan olika prognoser under ett år. På kvällen andra personaleventet

Torsdag 13 oktober
Förmiddagen möte med Västra stambanegruppen presidium för att förbereda kommande veckas medlemsmöte. Stambanegruppen får med Lena Erixons kapacitetsutredning och revideringen av infrastrukturbeslutet en viktig opinionsbildande roll de kommande två -tre åren. På eftermiddagen sitter jag ner med vår nyanställda kommunikatör som går runt och möter politiker och tjänstemän i sin introduktion. På kvällen tredje dagens personalevent.

Fredag 14 oktober
Förmiddagen möte med förhandlingsutskottet, först på morgonen så träffar vi de olika förvaltningarnas nämndssekreterare. Det har om inte annat visat sig vara  betydligt mer frågor från nämndspolitikerna än tidigare år angående kommunens arvodesbestämmelser för förtroendevalda. Förhandlingsutskottet har förutom ansvaret för personalpolitiken i kommunen också ansvaret att tolka reglerna. Mötet med nämndssekreterarna sker för att få in synpunkter på de nu gällande bestämmelserna för en tidigare revidering av regelverket än som var tänkt från början.  

Helgen är fri från möten och kommer förmodligen att ägnas till trädgårdsarbete, ved och annat avkopplande arbete hemma på gården.

Önskar dig en trevlig vecka
/Leif

 

Kommentera

Publiceras ej