-Leif- Utbildningsministern går för långt!

1kommentarer


                    



I går höll Kristina Jonäng Centerpartiets regionråd i Västra Götalandsregionen en pressinformation tillsammans med mig och Gunilla Druve Jansson centerdistriktets ordförande i Skaraborg angående utbildningsminister Jan Björklunds Fp uttalande som hotar Högskolan i Skövde. Kristina Jonäng är också styrelseledamot i Högskolans styrelse.

På presskonferensen konstaterade vi att Björklund har inte stöd i regeringen för sina uttalande om de mindre högskolorna som skulle kunna leda till sammanslagning och i värsta fall nedläggning. Det gör Björklunds  och hans departements uttalande mycket olyckligt.

                     

Centerpartiet är positiva till samverkan mellan högskolorna och vill inte ha tillbaka en politik där kvantitet går före kvalitet. Däremot måste de mindre högskolorna ges utrymme för att i ökad utsträckning profilera sig vilket har ett direkt samband med möjligheten att dra till sig forskningsresurser. Högskolan i Skövde är ett bra exempel på dess betydelse för Skarborgs och näringslivets möjligheter till en positiv utveckling. Vi Centerpartister kommer stå upp för de mindre högskolorna som också är viktiga för att öka andelen med eftergymnasial utbildning i landsdelar som av tradition har en lägre andel med högskoleutbildning, en ståndpunkt som regeringen har ställt sig bakom. Därför är Jan Björklunds uttalande olyckligt för det skickar dubbla signaler vilken politik som är regeringens.

/Leif

1 kommentarer

Christer Aronsson

28 Oct 2011 10:53

Men Björklund har väl aldrig tänkt klart innan han uttalat sig om högskolor!!!!!

Kommentera

Publiceras ej