-Leif- Personalevent för kommunens personal

0kommentarer

Under de kommande två veckorna har Skövde kommun personalevent under sju kvällar. Totalt kommer ca 3200 av kommunens knappt 4000 fast anställda att deltaga, en fantastiskt hög siffra eftersom det är frivilligt och sker utanför arbetstid. I mars 2008 bjöd Skövde kommun för första gången in till ett motsvarande event för vår personal, ungefär lika många deltog då fast under fem kvällar. Allmänt så har offentlig sektor varit dåliga på att uppmärksamma sin personal, vi som arbetar med att utveckla arbetsgivarskapet i Skövde kommun är extra glada att kunna återupprepa 2008 års succé.

Programmet för kvällarna kommer bjuda på en rad överraskningar och så mycket kan jag avslöja att kommunens varumärke kommer gå som en tråd genom  programmet. För vem är viktigare för varumärket i en kommun än kommunens personal? Svar ingen. Kommunmedborgarna ger höga betyg för den kommunala servicen i Skövde kommun och det kan vi tacka personalen för.

Under kommande år så ökar konkurrensen om arbetskraften i Sverige inom i stort sett alla områden. I offentlig sektor har det inte varit lika accepterat som i privata företag att erbjuda olika lösningar som gör arbetet mer attraktivt. Här tror jag det är nödvändigt att offentlig sektor vågar ta klivet ut och se vad behöver göras för att stå sig i konkurrensen om arbetskraften. Det kan i framtiden handla om möjligheten till andra arbetsvillkor som är mer individanpassade, förmåner och erbjudanden som gör offentlig sektor mer attraktiv.

I Skövde kommun har vi infört bland annat möjligheten med  personalbil med bruttolöneavdrag för all personal, möjlighet att växla lön mot extra pensionsavsättning, för viss personal erbjuds möjlighet att växla semesterlönetillägg mot extra ledighet och så vidare. Detta är en utveckling som jag hoppas kunna fortsätta att driva på som personalpolitiskt ansvarigt kommunalråd. 

Offentlig sektor har inte råd att låta bli att lyfta fram och synliggöra sin personal. Därför känns det skönt att under de kommande två veckorna få infria förväntningarna på en uppföljning av förra personaleventet 2008 och jag kan lova att man kommer få en minnesvärd kväll.
/Leif  

Kommentera

Publiceras ej