-Leif- Biogas i tanken!

0kommentarer

Efter viss beslutsvånda och en lång leveransväntan så kunde jag hämta ut en ny biogasdriven bil idag. Beslutsvåndan låg mest i om det skulle bli en bil av märket Volvo eller en Wolkswagen. Slutligen landade valet  på en WW Passat  på grund av att WW har kommit längre i sin biogasutveckling. WW Passats biogasmiodell är fabrikstillverkad medan Volvos fortfarande är en  påbyggnad i efterhand. 



Körsträckan med biogas är dessutom betydligt längre med WW Passat än med Volvo, inte oväsentligt med tanke på att antalet tankställen fortfarande är relativt begränsade utanför Västra Sverige. Så i mitt fall så vägde miljön och möjligheten att köra långa sträckor med biogas över i vågskålen när jag valde mellan WW och Volvo.

  

I Skövde finns en lång tradition av att producera biogas sedan dryga 50 år och uppgraderad biogas till fordonsgas har producerats och tankeställe har funnits sedan snart 10 år tillbaka. Just nu bygger Skövde kommun i samverkan med Göteborgs Energi en ny biogasanlägning, den ska tas i bruk nästa sommar och kommer öka produktionen av biogas avsevärt. Bränslet/substratet kommer i huvudsak att bestå av vassle från Arlas mejeri i Skövde och slakteriavfall från Skövde Slakteri. Inget bränsle på marknaden är så positivt för miljön som fordonsgas från biogas. Därför känns det extra bra att nu sälla sig till den snabbt ökande skaran bilägare som kör fordonsgas  producerad på biobränsle.



Jag kör bil med miljö i tanken :)

/Leif

Kommentera

Publiceras ej