-Leif- Nu blickar vi framåt!

0kommentarer

Idag på morgonen har jag träffat referensgruppen för integrations- och ungdomsprojekt Multikulti i Skövde. Projektet var från början tänkt att vara tre-årigt, men efter att den största finansiären Allmäna Arvsfonden meddelat att man inte har fullt förtroende för projektägaren så råder oklarhet i hur det tredje projektåret ska komma att te sig. Detta i sin tur har skapat mycket publicitet i massmedia och debatt under den senaste tiden.

Vid ett extra kommunstyrelsemöte i går beslutade Skövde kommun att återkalla de pengar som utbetalats till nuvarande projektägaren för 2011. Projektet har haft många positiva effekter i stadsdelen Södra Ryd där det genomförts, det har haft ett tydligt underifrån perspektiv där ungdomar själva fått vara med och bestämma. Det har stärkt det lokala ledarskapet, att stötta och utbilda ungdomsledare har varit ett viktigt uppdrag för projektet. 
Med anledning av allt gott projektet bidragit till så tog jag initiativ till att kalla samman referensgruppen till dagens morgonmöte. 

Mötet idag beslutade att tillsätta en liten arbetsgrupp för att arbeta fram förslag  på hur man kan ta tillvara allt det goda som gjorts i Multikulti projektet och hur fortsättningen ska komma att se ut. Uppdraget för arbetsgruppen kan sammanfattas enligt följande:
Alla inblandade parter vill se en forsättning och att det ska finnas ett tydligt underifrån perspektiv, forsättningen ska inkludera lokala aktörer, vara en del i kommunens ungdomspolitiska arbete, projektet ska också ha ett tydligt genderperspektiv och fortsättningen ska vara långsiktigt hållbar och inte bara beroende av projektpengar.

Jag är hoppfull om att vi kommer se en forsättning på det framgångsrika ungdoms- och integrationsarbetet i stadsdelen Södra Ryd, det var allas ambition på dagens möte.

/Leif

Kommentera

Publiceras ej