-Leif- Mat från Skaraborg

0kommentarer

På tisdagsförmiddagen har jag haft ett möte i Skara angående livsmedelsfrågor och hur vi kan utveckla matproduktionen, och stärka lönsamheten av den i Skaraborg.
Sedan många år har det funnits en ideell förening med namnet Livsmedelssamverkan. Efter flera år som en vilande förening har den nu avvecklats och i stället kommer Kommunalförbundet Skaraborg hårdare engagera sig i frågorna kring att stärka livsmedelssektorn och produktionen av lokal mat i Skaraborg.

Skaraborg och Västra Götaland är Sveriges främsta livsmedelsproducerande region. Här finns också en stor del livsmedelsindustri totalt sysselsätts ungefär var tredje person i Skaraborg inom livsmedels- produktion och förädling. Trenden är tydlig att efterfrågan av lokalt producerad mat ökar, däremot är logistik och organisation inte uppbyggd för att möta efterfrågan. Där är ett viktigt område att arbeta vidare med.

Lokal producerat eller närproducerat har blivit lite av den nya trenden i samhället. Jag tycker det är viktigt att begreppet lokalproducerat får en vidare betydelse. För mig är lokalproducerat all mat som produceras i Sverige. 

Ha en bra dag
/Leif 

Kommentera

Publiceras ej