-Leif- Fredagens stora nyheter!

0kommentarer

Igår träffades Försvarsmaktsråd Skaraborg för första gången. Ett unikt samarbete som startats på initiativ av Skövde kommun. Rådets ledamöter består av Skövde, Karlsborgs och Lidköpings kommunalråd (där jag är Skövdes representant) samt regements- och stabscheferna på Skaraborgs regemente P4, Trängregementet i Skövde, K3 i Karlsborg och F7 Såtenäs.Vid mötet undertecknades ett avtal om försvarsmaktsrådets bildande, läs mer om det här !

Avtalet innebär ett fördjupat samarbete mellan kommunerna och försvarsmakten. Det nya frivilliga försvaret med kontraktsanställda soldater innebär stora rekryteringsbehov av ny personal till försvarsmakten i Skaraborg. Det innebär stora utmaningar för det civila samhället och krav på bland annat fler bostäder och möjligheter till karriärväxling efter åren i försvarsmakten.  

I veckan släpptes Statistiska centralbyråns (SCB) undersökning som visar att Skövde kommun har bland Sveriges nöjdaste medborgare, läs den glädjande rapporten genom att klicka här !

Idag ska jag deltaga i Centerpartiets utbildning för kommunpolitiker på Axvalla Folkhögskola och under eftermiddagen ska jag hålla i ett seminarium om näringsliv och miljö. Skövdes C märkta kommunpolitiker ska dock fortsätta när övriga åker hem för att svetsa samman gruppen som innehåller många nya politiker.  

Ha en bra lördag
/Leif

Kommentera

Publiceras ej