-Leif- Måndag

0kommentarer

Idag har vi kommunstyrelsemöte i eftermiddag, en lista med trettio ärenden på. En av de frågor som ska beslutas handlar om att återuppta busstrafiken med hållplats vid St Helena kyrka vid centrum. En hållplats som hållits stängd under snart två år på grund av byggnation.

Frågan har blivit en het potatis mellan å ena sidan kommunens politiker å andra sidan Västtrafik som sköter kollektivtrafiken. Från medborgarna/resenärerna är det ett massiv krav på att återta trafiken vid kyrkan, medan Västtrafik ser problemen radas upp om så sker.

Innan kommunstyrelsen ska kollektivtrafikberedningen träffas för att se om det går att få de olika parterna närmare varandra. 

Detta är något av vad jag ska ägna dagen åt. I kväll ska ordförandena i nämnderna inleda budgetarbetet för 2012-2014. Många viljor och ambitioner finns det för att fortsätta utveckla Skövde. Budgetarbetet kan ibland vara slitigt men framförallt tycker jag att det är oerhört roligt och stimulerande inte minst när man är politiker i en expansiv kommun.

Ha en bra dag
/ Leif 

Kommentera

Publiceras ej