-Leif- Visionsdag i Västra Götaland

0kommentarer

Idag möts många region och kommunföreträdare tillsammans med näringsliv och organisationer i Göteborg för en gemensam visiondag  "Forum Västra Götaland". Västra Götalands Regionen tog för några år sedan en vision "Det Goda Livet" under dagen kommer det redovisas undersökningar hur måluppfyllelsen och kännedomen om visionen är. Det kommer också att levereras ett antal framtidsspaningar om samhällets utveckling och trender.
Värdet av att ha en gemensam vision ska definitivt inte underskattas och att alla känner att man kan identifiera sig med densamma oavsett om man finns i politiken eller det omgivande samhället. Det är visionen Det Goda Livet ett exempel på. I Skövde antog vi under förra året "vår" vision för Skövderegionen, jag tror att den tillsammans med det pågående varumärkesarbetet kommer stärka Skövdes positioner avsevärt kommande år, precis som Det Goda Livet stärkt Västra Götaland.

I går kväll gästade jag Norra Billingens LRF avdelningsårsmöte. Avdelningen ligger i ett av de områden som är högaktuella för provborrning efter uran. Många medlemmar hade kommit för att vara med på årsmötet och för att höra vad man kan förvänta sig för fortsättning från uranprospekteraren. Många uttryckte sitt stöd för mitt och kommunernas agerande, det ger råg i ryggen för det fortsatta arbetet att rädda västgötabergen åt kommande generationer.

I kväll är det dags för de lokala Centerparti- och Centerkvinnoavdelningarna i Varola att ha sitt årsmöte. Jag ska prata valanalys och andra lokala aktuella politiska frågor. Det blir mycket kvällsmöten i dessa årsmötestider, men det är en av de roligaste tiderna på året för det ger kontakt med många människor.

Ha en bra torsdag
/Leif

Kommentera

Publiceras ej