-Leif- Tisdag = Kyla, valorganisation, och garnisonsmuseum.

0kommentarer

Kylan biter sig fast, utanför mitt arbetsrum ser jag skorstenen från värmecentralen där oljepannan finns och den ryker för fullt. När temperaturen faller under -5 grader klarar inte flispannan och avfallsförbränningen värmeförsörjningen till fjärrvärmen. I Skövde har annars merparten av olja för uppvärmning av kommunala lokaler under de senaste fyra åren konverterats till miljövänliga bränslen. En fråga som Centerpartiet varit drivande i. Ett annat område där Skövde sticker ut är det omfattande energieffektiviseringsarbete som  pågått sedan länge i vår kommun, även det en fråga som Centerpartiet är drivande i. Den sparade kilowatt timmen är den bästa och den mest ekonomiska för alla parter.

Omvalet till Västra Götalands Regionen kommer att skapa mycket arbete kommande månader. Det är första gången någonsin ett val ogiltigförklarats i en sådan stor omfattning. Region/landstingsvalet brukar kallas det glömda valet, det ska bli intressant att se hur intresset kommer vara när det nu enbart kommer vara en valrörelse om de glömda frågorna. Regionbildningen har ökat den regionala nivåns betydelse eftersom också ansvaret för regional utveckling och infrastrukturinvesteringar och prioriteringar av dessa ligger på regionens ansvar i Västra Götaland.

I eftermiddag ska jag träffa representanter för Garnisonsmuseumet i Skövde. Under flera år har vi försökt att hitta en lösning för detta museum som är långsiktigt hållbar. Egentligen är detta inget kommunalt ansvar utan ett ansvar för försvarsmakten. Trots det så ger kommunen ett bidrag på 500.000 kronor per år till det. Jag har goda förhoppningar att dagens möte ska leda fram till en långsiktigt hållbar lösning som är godtagbar för alla inblandade parter.

Ha en bra tisdag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej