-Leif- Oroligt i världen, uppskatta det viktiga!

0kommentarer

Just nu upplever miljontals människor på flera kontinenter i världen omtumlande händelser.

 Australien drabbas just nu av en cyklon  där det rapporteras om vindbyar på 80 sekundmeter, mer än dubbelt upp mot de svenska stormarna Gudrun och Per som med sin framfart för några år sedan orsakade stor skadegörelse.

Stora delar av USA drabbas nu av ett enormt oväder med kyla och mycket snö, ofattbara 10 000 flygavgångar (enligt Aftonbladet) är inställda, en tredjedel av USA befolkning är direkt drabbade.  

Dessa händelser visar att vi människor är beroende av naturen och att vi långt ifrån kan styra allt, även om vi gärna vill tro det. Det är bara att konstatera att naturens krafter är mäktiga.

I Egypten pågår ett uppror som vi ännu inte sett slutet av. Vissa krafter kämpar för en fredlig och demokratisk utveckling av landet medan andra har en annan agenda. Det är bara att hoppas att vinnarna i maktkampen kommer vara de demokratiska krafterna.

Vi människor kan inte påverka allt. Naturkatastrofer förvärras förvisso av klimatförändringar som beror på människans beteende. I denna stund tror jag det är extra viktigt att uppskatta det viktigaste, hälsan, kärleken, förmånen av att leva i ett demokratiskt land och att njuta av livet för det går inte i repris!

Ha en god kväll
/Leif

Kommentera

Publiceras ej