-Leif- Nöjda medarbetare i Skövde kommun

0kommentarer

Som jag skrev igår så presenterade Skövde kommun en ny medarbetarundersökning under gårdagen. Det var med stor spänning som vi mottog den. Den förra undersökningen 2009 gav mycket goda siffror 80 i samlat NMI (Nöjd Medarbetar Index) och det är mycket bra. Resultat mellan 70-75 brukar anses som bra så det var med stor glädje vi konstaterade att  vi även i årets mätning i stort höll ställningarna med 79 i NMI. Dessutom är svarsfrekvensen hela 87 procent vilket också är mycket bra och ger legitimitet för undersökningen.
Fem stycken områden har granskats Arbetstillfredsställelse/Trivsel, Jämställdhet och mångfald, Ledarskap, Medarbetar- och organisationsutveckling samt Min Arbetsgrupp inom samtliga områden var resultatet 74 eller högre och inom området Jämställdhet och Mångfald fanns den mest påtagliga förbättringen sedan 2009. Det kändes mycket roligt eftersom det har varit ett område som vi arbetat med mycket i hela organisationen.
En fråga som ställdes handlade löd: Är du nöjd med din nuvarande sysselsättningsgrad? 90 procent svarade att man är nöjda, 7 procent önskar en högre och 3 procent önskar en lägre sysselsättningsgrad.
Det är några tiondelar bättre än för två år sedan och visar att arbetet som under åren varit fokuserat på att öka antalet medarbetare med årsarbetstid och minska de ofrivilliga deltiderna gett resultat. 
Självklart finns det i undersökningen alltid förbättringsområden ett av de handlar om stoltheten att arbeta i Skövde kommun. Under hösten och vintern kommer kommunen sätta fokus på Skövdes varumärke för bland annat våra anställda. I oktober kommer också ett personalevent att arrangeras under sju stycken kvällar för kommunens anställda, ett av temana kommer handla om varumärket.  
Den offentliga sektorn och inte minst kommunsverige kommer i framtiden få svårt att hävda sig i kampen om arbetskraften. Därför är det viktigt att ha fokus på ett attraktivt arbetsgivarskap. Leveransen av god välfärd handlar i hög utsträckning om att få medarbetarna och den enskilde medarbetaren att känna stor tillfredsställelse över sitt arbete och sin arbetsgivare, då kommer vi också att attrahera arbetskraft till offentlig sektor.
Attraktivt arbetsgivarskap får inte bara handla om ord, det krävs också kontinuitet och det krävs verktygslådor och handling. Jag tycker att Skövde lever upp till att vara en attraktiv arbetsgivare, som personalansvarigt kommunalråd  glädjs jag tillsammans med medarbetarna över den senaste medarbetarundersökningen.  
/Leif

Kommentera

Publiceras ej