-Leif- Annie Lööf kampanj i Västra Götaland

0kommentarer

Under torsdags eftermiddagen och kvällen har partiledarkandidaten Annie Lööf gjort ett antal stopp genom Västra Götaland  på sin Sverige turne. Jag har haft förmånen att vara med och följt hur "Framtidens partiledare" med sin karisma, kommunikativa förmåga och kunnande tagit journalister och partisympatisörer till sitt hjärta. Svensk politik kommer med Annie Lööf som ny Centerledare få en partiledare som kommer sticka ut. Eller som några tunga moderatföreträdare sa till mig i går kväll: " Blir Annie ny ledare så kommer Alliansens tre manliga  partiledare att framstå som tre gråa äldre herrar". Efter att varit med  på turnen i dag så är jag än mer övertygad om att Annie Lööf är den ledare som Centerpartiet behöver för att gå en ljus framtid till mötes.

                              

14.15 Första stoppet i Skara efter att tidigare på dagen varit i Örebro. Här intervjuas Annie Lööf av Skaraborgsbygdens Sven Gärdekrans. Innan dess har Radio Skaraborg redan hunnit att göra en intervju. 15.08 avfärd mot Uddevalla.

                          

 På plats i Uddevalla så intervjuas Annie Lööf direkt i Radio Väst klockan 17.00

                          

Ytterligare en intervju hinns med. Denna gången är det Västerbygden som frågar ut Annie innan bilen lämnar centrala Uddevalla 17.30.

                           

Medlemsmöte på Ljunkskile folkhögskola, det kommer i gång 18.10 några minuter efter utsatt tid för Bohuslänningen möter upp och gör en intervju med Annie när vi anländer Ljungskile. Frågorna är många och Annie Lööf går från klarhet till klarhet. Hon är besviken på att regeringen tvingas ge vika för EU-kommissionen när det gäller licensjakt på varg, men hoppas att Landsbygdsminister Eskil Erlandsson ska lyckas ändra EUs rovdjurspolitik. Människor ska kunna känna sig trygga på landsbygden förkunnar Annie.
När en av medlemmarna på mötet klart deklarerar att Annie är rätt ledare för Centerpartiets så kommer den första stora applåden.
En annan medlem säger med dig kan Centern åter nå 70-talets siffror :)

                             

Ytterligare en intervju med media, Lysekilsposten får en stund innan det är dags att lämna Ljungskile för denna gången. Nästa gång Annie kommer till Uddevalla ska det vara som Centerpartiets nya partiledare, det var alla närvarande medlemmar överens om i kväll.

                               

Klockan har hunnit bli 20.00. Centerpartiets framtidshopp kliver in i bilen för att under fredagen genomföra en ny kampanjdag då i Halland och Skåne. Utstrålning, snabbtänkt, valvinnare, kommunikatör och lyssnare så sammanfattar jag Annie Lööf efter en eftermiddag och kväll i Västra Götaland.

Go natt
/Leif 

Kommentera

Publiceras ej