-Leif- Rösta i omvalet till Västra Götalandsregionen

0kommentarer

Söndagen den 15 maj är det omval till Västra Götalandsregionen. Regionvalet (landstingsvalet) brukar kallas det glömda valet och de viktiga regionala frågorna om sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling brukar i de ordinarie valen hamna i skymundan för de riks- och kommunalpolitiska frågorna. Därför blir det intressant att se hur stort intresset blir för valet då det enbart kommer handla om de regionala frågorna.

Höstens val gav ingen politisk majoritet och förnärvarande försöker en bräcklig minoritet styra regionen.  Centerpartiet hoppas att tillsammans med Allianspartierna kunna bilda en majoritet efter valet. Det behövs för att hantera de stora och viktiga frågor som står på regionens agenda kommande år, inte minst på infrastrukturområdet och för att öka tillgängligheten och valfriheten i vården. 

För Centerpartiet är snabb tillgänglighet till ambulansen oavsett var du bor i regionen en av partiets viktigaste frågor. En annan fråga handlar om att kollektivtrafiken måste byggas ut i en snabb takt och tillgängligheten till den förbättras. Maten vid sjukhusen är också aktuell, Centerpartiet motsätter sig centralkökstankar och vill ha lokalt lagad mat vid varje sjukhus. Centerpartiet vill också att fritidskortet för unga ska gälla hela dygnet. Bredband på kollektivtrafiken och i vården är andra frågor som Centerpartiet driver i valrörelsen. 

radio skaraborgs hemsida finns en särskild valspecial om regionvalet klicka på länken och du kommer dit.  

Ha en bra dag
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej