-Leif- Vad är lokalproducerat?

0kommentarer

I Skaraborgsbygdens lantbruksbilaga  presenterar idag jag och Christer Eliasson Falköping en rapport under namnet "Centerpartiet vill ha mer svensk mat på bordet" . Vi är oroliga över att svensk livsmedelsproduktion tappar och att lönsamheten är mycket dålig i framförallt animalieproduktionen. Vi vill ha en nationell samling och en livsmedelsstrategi som tar sikte på en fördubbling av livsmedelsproduktionen de närmaste tio åren.

Vi anser också att det är fel att ställa lokal- närproducerat mot traditionell livsmedelsproduktion. Vi anser att all svensk livsmedelsproduktion är att betrakta som lokalproducerat. Alternativet till den "närproducerade biffen är oftast importerat kött från Brasilien och Argentina. Produerat under förhållanden som inte är tillåtna i vårt land och dessutom transporterat till Sverige med en betydande klimatpåverkan.

Vi lovar att vi kommer ta initiativ till att Skaraborg och Västra Götalandsregionen ska ta fram en regional livsmedelsstrategi och initiativ till att kommunalförbundet skaraborg genomför utbildningar för upphandlare och politiker hur man kan och bör ställa miljö- och djuromsorgskrav vid offentlig kommunal upphandling.

Ha en bra dag
/ Leif  

Kommentera

Publiceras ej