-Leif- Uppåt för C och Alliansen idag igen!

0kommentarer

Ytterligare en opionsmätning idag (Synovate) visar att Alliansen drygar ut sin ledning och får egen majoritet, den följer samma mönster som tidigare mätningar de senaste två veckorna. För Centerpartiet är det en rejäl uppgång jämfört med förra mätningen och Centerpartiet är nu i alla mätningar över 6 procent.

Sverigedemokraterna får sin högsta notering någonsin över 7 procent, en oroande hög nivå. Sverigedemokraterna har en människosyn som jag och Centerpartiet inte delar. För mig och Centerpartiet är det självklart att alla människor ska ha samma värde och rättighet! En uppfattning som SD inte delar, varför ska svenska medborgare som har en annan kulturell bakgrund klassas som en andra klassens medborgare?

Hur skulle Sverige sett ut utan invandring? Hade Volvo då varit det som Volvo är i Skövde och Göteborg, Scania i Södertälje? Vem skulle då drivit restauranger, taxirörelser? Skulle männen som stödjer SD tagit städjobben? 

I vissa kommuner fick Sverigedemokraterna en vågmästarroll vid förra valet. Det är mycket möjligt att det kommer ske i fler kommuner om dagens opionsmätning blir valresultat. Att få Sverigedemokraterna som vägmästare är ett skräckscenario. Stabilitet och samförstånd brukar vara vägen till framgång i kommunpolitiken det är om inte annat Skövde ett exempel  på. Det är också garanten för att skattebetalarnas pengar hanteras  på ett ansvarsfullt sätt och för att resurser satsas på välfärden och att det sker utveckling i våra kommuner.

För välfärdens och de sunda finansernas skull, hoppas jag innerligt att personer som säger sig stödja Sverigedemokraterna tänker sig för en gång till. Vilket Sverige vill du leva i, ett öppet tolerant eller ett stängt där människor förtrycks?

Ha en bra dag/
Leif

Kommentera

Publiceras ej