-Leif- Nomineringstider......

0kommentarer

Efter varje val startar ett mer eller mindre komplicerat arbete med att få hållbara politiska majoriteter i de politiska församlingarna. Jag tror att de allra flesta som varit med länge i politiken vet att detta är både tidskrävande och inte helt smärtfritt. Att tillhöra ett  parti som haft valframgång brukar vara lättare, men det är inte givet att det ger mer inflytande. 

I många kommuner och landsting är det fortfarande oklart vem eller vilka som ska styra under kommande mandatperioden. I spåren av detta blir också varianterna många på majoritetskonstallationer av alla tänkbara olika slag. Som vald politiker anser jag att man alltid har ett ansvar att försöka hitta en hållbar majoritetskonstallation. Det finns alldeles för många avskräckande exempel på att det blivit mycket kostsamt att regera i minoritet. Man ska heller inte glömma betydelsen av att  personkemi på framförallt kommun- och landstingsnivå fungerar det tror jag alla kan hålla med om.

Jag sitter som ordförande i Centerpartiets nomineringskommitté för att bereda valen till de olika uppdragen i Västra Götalandsregionen. Det handlar om att tillgodose många olika intressen, men viktigast av allt är att bygga ett team för framtiden. De som vi nu kommer välja till olika uppdrag är de som ska föra Centerpartiet till nya valframgångar 2014.

Ha en bra kväll/
Leif

Kommentera

Publiceras ej