-Leif- Vem ska betala notan??

0kommentarer

Idag släppte regeringen vad många av oss i kommunsektorn har väntat på. Kommunerna kommer tillföras ytterligare 3 miljarder under 2011 i extra anslag och dessutom en satsning på skolan som omfattar 6,2 miljarder 2010-2014, därutöver finns en permanent höjning av kommunbidraget med 5 miljarder. Detta är välkomna pengar till kommunerna och medför att Skövde kommun kan förbättra kvaliteten i den kommunala verksamheten. Regeringens satsning ryms inom utgiftstaket och det ökade reformytrymme som frigörs när ekonomin förbättras. 

Mona Sahlin och hennes kompisar i vänsterkartell verkar dock fått panik av regeringens besked. Omedelbart går  Vänsterpartiets och Miljöpartiets statsministerkandidat ut och säger vi tredubblar anslaget. Vem skall betala det Socialdemokratiska exprimentet som för första gången kan föra kommunister in i en svensk regering? 

Jag tycker det är hög tid att Mona Sahlin, Lars Ohly och Maria Wetterstrand berätta att man kommer straffbeskatta det mesta som går att beskatta och att vanliga medborgare är de som kommer drabbas värst. Eller är det så att man tänker smita från notan??

Kanske ger Mona Sahlin besked i kväll, om en timma skall jag med spänning lyssna till om statsministerkandidaten berättar hur hon skall finansiera allt, men det finns förmodligen ett antal sedelpressar på högkvarteret på Sveavägen eller står dom kanske i Kreml i Moskva?

Ha en trevlig kväll och njut av sommarsolen, det skall vi göra efter Mona Sahlins tal:)

/ Leif

Kommentera

Publiceras ej