-Leif- Centerpartiets dag

0kommentarer

Idag är det Centerpartiets dag på Almedalen. Nu på förmiddagen håller Centerpartiet ett två timmar långt samtal för att lösa knutarna kring ungdomsarbetslösheten. Inför valrörelsen 2006 presenterade Centerpartiet flera förslag bland annat förändringar i LAS (Lagen om Anställningsskydd) för att underlätta för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden och öka rörligheten på arbetsmarknaden. Tyvärr har motståndet varit kompakt hos Alliansens största parti för att röra LAS under mandatperioden.

För Centerpartiet är det viktigaste att ungdomar kan få ett fotfäste på arbetsmarknaden, därför har vi under året presenterat förslag om lägre ingångslöner för ungdomar. C vill också ta bort fribeloppet, det vill säga hur mycket högskolestuderande ungdomar får tjäna utan att det påverkar studiebidraget. Centerpartiet har fått med övriga regeringen på sänkta arbetsgivaravgifter för unga upp till 26 år, något de rödgröna meddelat att de skall riva upp om de vinner valet.

Ungdomsarbetslösheten är ett stort problem, den förra regeringen brottades med den också. Lösningen ligger inte i att försöka med tidigare åtgärder som inte gett effekt. Centerpartiet är idag det enda partiet som vågar tänka nytt för att ta sig an problemet. Självklart måste det vara bättre med en fot inne på arbetsmarknaden än två utanför.
 
Mellan dagens alla aktiviteter, hoppas jag få med Titti till stora glassbutiken vid hamnen, det lär knappast bli några problem, vi älskar båda glass :) 

Ha en bra dag
/Leif  

Kommentera

Publiceras ej