-Leif- Ta klimatförändringen på allvar!!

0kommentarer

De senaste veckorna har rapporterna om extrema väderfenomen duggat tätt. I dag meddelas på nyheterna om den värsta värmen i Ryssland på 1000 år, Pakistan och Kina har drabbats av enorma översvämningar. Även centraleuropa, Polen och Tjeckien har drabbats av stora översvämningar med katastrofala följder för människor och förstörd egendom.
 
Priset på vete rusar nu i höjden på grund av dåliga skördar i Ryssland och katastrofalt väder på andra håll i världen. Även den svenska spannmålen lider nu av det regniga och varma vädret. Svampsjukdomar följer i spåren av ihållande väta och värme, jag pratade med en bonde idag vars råg nu börjat gro i axen. Av den blir det ingen människoföda i bästa fall foder. Även veteskörden ligger i riskzonen för att inte kunna bli människoföda om inte vädret stabilserar sig snart. Som resultat av sommarens extrema väder kommer priset på livsmedel att stiga i vinter.

Det är nödvändigt med gemensamma krafttag för att hejda klimatförändringen, Centerpartiet har i Alliansregeringen drivit på miljöpolitiken. Idag har Sverige världens mest ambitiösa klimatpolitik. I Centerpartiets valplattform finns flera viktiga förslag för att Sverige fortsatt skall visa vägen på klimatområdet. Ett förslag är införande av en "Superbilsmiljöpremie" ett förslag för att skynda på och stimulera teknikutvecklingen av miljövänliga och fossilfria fordon och göra det möjligt för "vanliga" människor att köpa dessa "supermiljöfordon". Skillnaden mellan Centerpartiets och Miljöpartiets politik är att Centerpartiet jagar utsläppen och inte bilarna, Miljöpartiet jagar bilen och vill göra det ekonomiskt omöjligt för människor att äga och köra bil. 
Centerpartiet har i alliansregeringen drivit igenom miljöbilspremien, resultatet är att Sverige numera har den mest miljövänliga bilflottan i Europa. För fyra år sedan när S regerade med stöd av MP så hade Sverige den mest nedsmutsande och föråldrade bilflottan i Europa.

Vad tror du har bäst effekt för klimatet: Centerpartiets politik som med "morötter" stimulerar fram förändrat beteende eller Miljöpartiets som bara vill förbjuda och bötfälla och straffa bilåkande?    

Ha en god kväll
/ Leif

Kommentera

Publiceras ej