-Leif- MP tappar mark!

2kommentarer

Opinionsmätningarna är många nu, idag kommer ytterligare en från SIFO. Mätningen förstärker den tendens som andra mätinstitut visat tidigare under augusti. Tre stycken intressanta iaktagelser gör jag.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet fortsätter sin kräftgång, tillsammans har de aldrig haft så lågt stöd i väljaropinionen, tillsammans når de två socialistiska partierna bara ca 35 procent. Borta är tiden när Socialdemokraterna ensamma kunde ståta med egen majoritet. Svaret på varför de "gamla" socialistiska partierna har tappat ligger i att de "är gamla" och har gamla lösningar på dagens problem. Ingen av partierna har lyckats att förändra innehållet i sin politik utifrån att vi nu lever på 2010-talet och inte på 1930-talet.

Miljöpartiet forsätter tappa mark, jag har under min valkampanj mött allt fler som säger att man inte kan stödja MP för att de har satt sig i den socialistiska fållan. Allt fler människor förstår också konsekvenserna av MP politik. Förbud, förbud och straffbeskattning är Miljöpartiets svar på det mesta. När vi Centerpartister säger att det är inte fel på bilarna utan på utsläppen kontrar MP med att det är fel på bilarna. Väljarna förstår att Centerpartiets morötter för att få ett miljö- och klimatvänligare samhälle är bättre än MP förbudspolitik!  

Alliansens ledning håller i sig. Alliansregeringen får högt betyg av väljarna hur Sveriges ekonomi har skötts under finanskrisen. Arbetslösheten fortsätter att minska, Sverige har världens mest offensiva miljö- och klimatpolitik. I Alliansregeringen fortsätter Centerpartiet att göra Sverige till ett bättre land att vara företagare i. Allianspartierna har förnyats och format svaren på de stora och viktiga framtidsfrågorna. Det är detta som gör skillnad mot de tre socialistpartierna, morgondagens frågor löser man inte med gammal 1930-tals klasskampspolitik. Den behövdes då, men idag efterfrågar väljarna något annat. Centerpartiet och Alliansen levererar lösningen på framtidens frågor både i riks- och kommunpolitiken.

Ha en trevlig söndag
/ Leif

      

2 kommentarer

Isabella

29 Aug 2010 18:29

Härliga nyheter! :)

Anti Aging

13 May 2011 14:13

I misspelled my email address on my last mail to you. Anyways, keep the site up!

Kommentera

Publiceras ej