-Leif- Miljöpartister hoppar av till Alliansen

0kommentarer

Missnöjet med Miljöpartiet vänstersamarbete ökar nu i de egna leden. Idag går miljöpartister ut och meddelar att de kommer rösta på Alliansen. Skälet är att Miljöpartiets ledning sätter samarbete med Vänsterkartellen före resultat på miljö och klimatområdet samt att Miljöpartiet gått emot flera förslag från Alliansregeringen.

Kritiken kommer inte oväntat, det finns ett växande missnöje mot Miljöpartiets enorma vänstersväng inifrån de egna leden. Vid flera tillfällen har jag mött lokala miljöpartister både i min egen och i andra kommuner som är kritiska till att man blivit fast i vänsterburen.

Centerpartiet har fått upp miljöfrågorna högt på Alliansregeringens dagordning. När regeringen tillträdde för fyra år sedan fanns ingen samlad miljöpolitik hos Alliansen. Idag kan Sverige och miljöminister Andreas Carlgren (C) ståta med den mest offensiva miljö- och klimatpolitiken bland alla länder. Sverige har blivit ett föredöme för andra länders arbete. 

I många av landets kommuner pågår ett mycket väl fungerande samarbete mellan Alliansen och Miljöpartiet. Det finns utrymme för fler sådana samarbeten  efter höstens val. Därför välkomnar jag fler sunda miljöpartister att stödja Centerpartiet, Alliansens Gröna Röst. 

Ha en god kväll
/ Leif    

Kommentera

Publiceras ej