~Titti~ Gravid

0kommentarer

Nu har jag läst igenom kolossen till bok Gravid
Kroppen Känslorna Förlossningen Barnet
 
 
 
"Många nya erfarenheter väntar dig som just fått veta att du är med barn. Livet är på väg in i en ny fas och under graviditetens nio månader har du chansen att förbereda dig. Gravid - kroppen, känslorna, förlossningen, barnet ger dig all information du behöver och praktiska råd som hjälper dig att ge ditt barn bästa tänkbara start i livet boken är skriven i samarbete med barnmorskor, gynekologer och andra specialister som bland annat tar upp:
Barnets utveckling i livmodern vecka för vecka
Din kropp vecka för vecka
Mödravård och fosterdiagnostik
Din och ditt barns hälsa
Träning och kost under graviditeten"
Med mycket mera!
 
Bokens huvudredaktör är obstetriker och gynekolog i England. Medförfattarna är verksamma inom t.ex. genetik, mödravård, gynekologi, obstetrik, psykologi och barnmedicin. Dessutom har specialister på naturlig förlossningsteknik, amning och spädbarnvård kompletterat boken.
 
Den svenska utgåvan har granskats och anpassats till svenska förhållanden.
 
Det här är verkligen en gedigen bok som tar upp ALLT (jag saknade iaf inte något) och det mesta tas upp ganska grundligt och inte bara i förbifarten som många andra böcker jag läst. Det enda som de kanske inte lyckats med helt är att anpassa den till svenska förhållanden, det är inget som stör men jag noterade det emellanåt. Dessutom märktes det att boken har några år på nacken (denna bok som jag lånat på bibblan är från 2003, det är möjligt att det finns en senare utgåva), då några av rekommendationerna inte överensstämmer med dagens. På det stora hela var jag supernöjd med boken!!
 
Betyg: TTTTT
 
~Titti
Anne Deans, Bok, Boktips, betyg, bokrecension, förlossningen, gravid,

Kommentera

Publiceras ej