-Leif- Miljöpartiet hotar Skövde och skaraborgs utveckling

0kommentarer

Efter bara tre timmars budgetdebatt så antog kommunfullmäktige i Skövde Alliansmajoritetens budget i kväll. Det är en stark grön och tillväxtinriktad budget som tar fortsatt sikte på att Skövde ska växa och vara dragloket i Skaraborg.  Som Centerpartist är jag nöjd med att majoriteten även i år, vanan trogen, kan lägga en stark budget. Grunden för att säkra välfärden i framtiden. Flera Centerpartister deltog i eftermiddagens budgetdebatt.
 
Centerns Shorik Adam klargjorde med all tydlighet att Centerpartiet tror på samverkan med föreningsliv och det omgivande samhället. Därför har ett utredningsuppdrag lagts i budgeten för att utreda införande av ytterligare en familjecentral i alternativ drift och med samverkande parter. Varför tror ni Socialdemokrater att allt bara blir bättre om det är kommunen som driver en familjecentral?  frågade Shorik retoriskt.
Mest avvikande till alliansmajoritetens budget var föga oväntat Miljöpartiet. På fyra områden vill Miljöpartiet nedprioritera eller helt slopa kommunens medverkan, detta är anmärkningsvärt!
1) Miljöpartiet vill minska anslagen till Next Skövde.  Detta är högst anmärkningsvärt eftersom miljöpartiet tidigare ställt sig bakom kommunens varumärkesarbete. Next Skövde ansvarar för marknadsföringen av Skövde inom områdena: turism, evenemang, möten och handel. Dessutom bidrar man aktivt i arbetet med att stärka Skövdes varumärke.
2) Miljöpartiet vill lägga ner Skövde flygplats.  Flygplatsen bidrar till att rädda liv med akuta sjuktransporter till och från Skaraborgs Sjukhus i Skövde, den är också viktig inte minst som fraktflyg för det lokala näringslivet och då inte minst för Volvo Cars och Volvo Powertrain. Uppenbarligen är inte Skaraborgs Sjukhus i Skövde (KSS) och de två största arbetsgivarna som direkt sysselsätter 4000-4500 personer viktigt för miljöpartiet, Detta är anmärkningsvärt.
3) Miljöpartiet vill stoppa förnyelsen av centrumkärnan. Alliansmajoriteten satsar 30 miljoner kronor i att förnya centrumkärnan, en efterlängtad satsning från centrumhandel för att stärka konkurrensen mot de externa handelsområdenas expansion. Ett attraktivt centrum "kommunens finrum" är viktigt det visar alla rapporter kring attraktivitet i städer. Miljöpartiet är emot tillväxt, uppenbarligen är man emot ett levande centrum och en levande centrumhandel i Skövde.
4) Miljöpartiet vill inte satsa på medborgarkontakt och kundservice. I majoritetens budget så finns ett förslag om att 2015 skapa ett modernt kontaktcenter som ska förenkla medborgarnas och företagens kontakter med kommunen. En mer kundanpassad myndighetsutövning och snabbare beslut i handläggning av desamma är näringslivets främsta önskemål och anses som viktigast för att förbättra näringslivsklimatet i kommunen.
 
Efter dagens kommunfullmäktige så har det blivit ännu tydligare att det mest fientliga partiet mot Skövdes framtid är Miljöpartiet i kommunen. Till detta ska läggas att Miljöpartiet är det mest landsbygdsfientliga partiet i svensk politik. Med en skattechock för landsbygden som skulle slå direkt och mycket hårt mot boende och näringsverksamheter på landsbygden. Detta miljöparti vill Stefan Löfven bilda regering med, inte undra på att Socialdemokraterna sjunker i väljaropinionen. Frågan som inte blev besvarad vid kommunfullmäktige i kväll var om Marie Ekman och Socialdemokraterna vill göra detsamma i Skövde? 
 
/Leif
  
 
 
Attraktivitet, Centerpartiet, Centrumförnyelse, Landsbygd, Next Skövde Destinationsutveckling AB, Shorik Adam, Skövde, Stadskärna, Tillväxt,

Kommentera

Publiceras ej