-Leif- Framtidsfrågor på bordet

0kommentarer

Under tisdagen så har jag tillsammans med omvårdnadsnämndens ordförande Ann-Katrin Jönsson (Kd), samhällsplanerare och representanter från Riksbyggen varit i Jönköping. Riksbyggen hade bjudit in oss för att se på deras koncept för seniorboende som man har byggt och bygger i Jönköping. Att skapa trygga och anpassade boenden för seniorer fördröjer behoven av vård och omsorgsboende, det vittnar kommuner om i hela landet. I Jönköping har Riksbyggen valt att investera i ett koncept med boendevärd, tjänsteutbud till de boende, gemensamhetsutrymmen i ett annars till synes vanligt flerfamiljshus. Föreningen Kruthuset var vårt första föremål för besök som sedan följdes av besök på byggarbetsplatsen Slottskajen där man uppför motsvarande bostadsrätter för seniorer.
Från fjärde våning hade vi fantastiskt utsikt eller hur?
Förhoppningsvis kommer vi se Riksbyggen bygga motsvarande seniorboende i Skövde med motsvarande tjänstekoncept, en förhoppning som vi från Skövde delade efter dagens besök i Jönköping.
 
I kväll har Centerpartiet i Skövde haft stämma och lagt upp riktlinjerna inför valet.
Det var många diskussionslystna centerpartister som samlades och när väl klockan var slagen var det i det närmaste fullsatt. Mer om stämman kommer på bloggen i morgon.
Nestorn i sammanhanget, Sven Westerberg, kommunstyrelsens ordförande i Skövde mellan 1980-1988.
Still going strong!
/Leif
 
 
Riksbyggen, Slottskajen, Sven Westerberg, kretsstämma, seniorboende,

Kommentera

Publiceras ej