-Leif- Moderaterna bär ansvaret för att landsbygden förlorar!

0kommentarer

Som befarat så var det Centerpartiet som ensamt stod upp för landsbygden i regeringens budgetförhandlingar. Moderaterna bär nu ansvaret för att landsbygdsprogrammet tappar i nivå mot tidigare. För bara en tid sedan slog sig Moderaterna för bröstet när man presenterade ett blått landsbygdsprogram. Att uttrycket ”tomma tunnor skramlar mest” skulle få en så snabb innebörd trodde nog inte ens rapportförfattarna.

Centerpartiet ser med oro på att landsbygden utarmas på service, boende och hur svenskt lantbruk tappar i konkurrenskraft mot lågprisimport av livsmedel som långt ifrån lever upp till de svenska miljö- och djurskyddsreglerna.  De unika naturvärdena i de svenska hag- och betesmarkerna hotas nu i dubbel bemärkelse, dels av import och att nivån i landsbygdsprogrammet sänks av regeringen. Som landsbygdsboende och centerpartist är jag djupt oroad över att insikten och betydelsen av tillväxt och utveckling i hela landet inte finns hos regeringens största parti.

Socialdemokraterna har öppet pekat ut Centerpartiet som sin huvudmotståndare i valet 2014 och man ska ta upp kampen med C om landsbygdsväljarna. Men med vad? Det politiska innehållet saknas helt, förståelsen för att landsbygdens huvudnäring lantbruket ska få rimliga villkor att leva i Sverige saknas helt, S vill tvärtom montera ner än mer än vad Moderaterna vill.

Återigen är det bevisat, Centerpartiet är enda partiet som också i konkret politik står upp för landsbygden. Centerpartiet hoppas och kommer kämpa för att landsbygdens frågor ska avgöra nästa val. Tomma skramlande tunnor hjälper inte småföretagen på landsbygden, lantbruket eller ger mer mobiltäckning och fiber eller bättre infrastruktur i det finmaskiga vägnätet. Upp till bevis, Centerpartiet är tar fighten för landsbygden i hela landet!

/Leif

Centerpartiet, Eskil Erlandsson, Höstbudget, Landsbygden, Landsbygdsprogrammet, regeringen,

Kommentera

Publiceras ej