-Leif- Ett steg vidare i fördjupat samarbete

0kommentarer

Idag har Försvarsmaktsråd Skaraborg haft möte. I samband med mötet så undertecknades en avsiktsförklaring  kring kompetens- och personalförsörjning ytterligare ett steg i att fördjupa samarbetet mellan Försvarsmakten och det civila samhället. Detta skedde i närvaro av mycket media.
 
 
På bilden intervjuas Fredrik Ståhlberg Chef för Skaraborgs regemente P4 och jag själv.
 
Områdena som parterna tillsammans kommer att utveckla inom ramen för avsiktsförklaringen är:
  • Rutiner som underlättar för medarbetare i respektive organisation att verka med två anställningskontrakt.
  • En anpassad attraktions- och rekryteringsprocess
  • Chefsutveckling
  • Erfarenhetsutbyte mellan chefer på olika nivåer i respektive organisation.

Idag finns cirka 400 Tidvis tjänstgörande soldater på förbanden i Skövde och Karlsborg. 2020 kommer antalet tidvis att vara cirka 2500 på dessa två orter. De tidvis tjänstgörande soldaterna har en kombinerad anställning i Försvarsmakten och hos en annan arbetsgivare. (Går att till viss del jämföras med deltidsbrandman).

Jag ser en stor möjlighet för kommunerna att i framtiden kunna rekrytera personal tillsammans med Försvarsmakten, det finns alla möjligheter att skapa ett vinna vinna för alla parter.

Foto: Skövde Nyheter Anders Axelsson
Signerande parter var från Försvarsmakten: Skaraborgs regemente P4, Livregementets husarer K3, Trängregementet, Skaraborgs Flygflottilj F7, Markstridsskolan. Från företag och kommuner: Dafgårds, Paroc, Skaraborgs Sjukhus, Karlsborgs, Lidköpings och Skövde kommun.
 
 
/Leif
 
Fredrik Ståhlberg, Försvarsmaktsråd Skaraborg, GSST, Tidvis tjänstgörande soldater,

Kommentera

Publiceras ej